Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Din nou o seară istorică pentru Volei Alba Blaj: victorie cu Galatasaray Istanbul și calificare în semifinalele Cupei CEV

Volei Alba Blaj a reușit o revenire de senzație, marți seara, la Sibiu și s-a calificat spectaculos în semifinalele Cupei CEV la volei feminin. Învinsă în prima manșă cu 3-0, vicecampioana Europei a trecut de Galatasaray Istanbul cu 3-0 (25-20, 25-23, 25-16) și a câștigat setul de aur cu 15-5, obținând biletele pentru penultima fază a competiției. Pentru Volei Alba este a doua prezență consecutivă în semifinalele cupelor europene, după cea de anul trecut din Liga Campionilor, care i-a adus calificarea în finală, în urma victoriei cu 3-1 în fața aceleiași echipe din Turcia. În semifinalele Cupei CEV, Volei Alba Blaj va juca împotriva unei alte echipe românești, Știința Bacău. Meciul tur se va disputa la Bacău, pe 26 februarie, în timp ce partida retur este programată la Sibiu, pe 5 martie.

Dacă cineva le-ar fi spus celor de la Galatasaray Istanbul în urmă cu un an de zile că în România, la Blaj, există o echipă ce se va dovedi a fi un adevărat coșmar pentru gigantul din Turcia, ei ar fi râs probabil și ar fi considerat totul drept o glumă. După șocul din semifinalele Ligii Campionilor, din luna mai 2018, echipa din Turcia nici nu mai concepea să piardă o calificare în fața echipei noastre, iar acest fapt a fost atestat și de partida de la Istanbul, câștigată de Galata în minimum de seturi. Venită la Sibiu să pecetluiască ceea ce a început pe teren propriu, Galatasaray Istanbul s-a lovit de o replică magistrală a vicecampioanei Europei, care nu a cedat în nici un moment al jocului și care, prin dăruire și spirit de sacrificiu, pur și simplu a spulberat echipa turcă.

În fața a 1.700 de spectatori care au creat o atmosferă electrizantă, Volei Alba Blaj a arătat încă de la începutul meciului că vrea să lupte până la sfârșit. Primul set, câștigat de blăjence cu 25-20, a reprezentat o adevărată injecție de moral pentru echipa pregătită de Darko Zakoč. Acesta a fost betonat odată cu finalul setului secund, când Volei Alba Blaj a revenit spectaculos de la 21-23 și a închis parțialul la 25-23. Acest moment s-a dovedit decisiv, echipa noastră defilând practic în setul trei, câștigat cu 25-16, în timp ce Galatasaray Istanbul nu a mai putut să ofere o replică pe măsură. În setul decisiv, „setul de aur”, a fost o singură echipă pe teren, Volei Alba Blaj, impulsionată de un public fantastic, tranșând calificarea cu un neverosimil 15-5.

Pentru echipa noastră au jucat următoarele voleibaliste: Lora Kitipova 2p. (1 blocaj) - Nađa Ninković 8p. (2 blocaje), Ioana Baciu 18p. (3 ași, 1 blocaj), Nneka Onyejekwe (cpt.) 4p., Ana Lazarević 13p., (1 as, 3 blocaje), Sonja Newcombe 11p. (2 ași) - Marina Vujović (libero) și Maja Aleksić 7p. (2 ași, 2 blocaje).

Darko Zakoč, antrenor Volei Alba Blaj: „Am știut că putem juca mai bine decât în meciul tur din Turcia și așa am pregătit, împreună cu fetele, returul de la Sibiu. Ele au jucat, în primul rând, cu inima, au avut adrenalina necesară și au dat dovadă de multă concentrare și de inteligență în joc. A fost foarte dificil să împingem disputa în setul de aur, dar am învins și este o victorie mare, istorică pentru echipa noastră și pentru orașul Blaj. Mergem înainte, nu trebuie să fim foarte euforici, avem drumul nostru, am depășit un obstacol foarte dificil, am eliminat o echipă care joacă într-un campionat puternic, pentru că trebuie să ținem cont de acest aspect, mai ales că la noi în țară avem antrenamente mai grele decât majoritatea meciurilor pe care le disputăm. Am fost cu toții dezamăgiți de eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor, dar acum, în Cupa CEV, putem să ne calificăm în finală, chiar dacă puțini ne dădeau șanse să trecem de Galatasaray.”

Nneka Onyejekwe, căpitan Volei Alba Blaj: „Este un sentiment incredibil de bucurie, am dovedit tuturor că putem juca la cel mai înalt nivel și sunt foarte fericită că putem să ținem sus voleiul românesc prin asemenea performanțe. Am crezut în forța noastră, am fost dezamăgite după jocul de la Istanbul, dar am reușit să revenim și să ne arătăm adevărata valoare și am obținut o calificare meritată.”

Sonja Newcombe, Volei Alba Blaj: „Știam că putem să ne calificăm, pentru că avem o echipă valoroasă și cred că am arătat asta pe teren. Este foarte frumos să joci în astfel de meciuri, împotriva unor adversari de cel mai înalt nivel. Sunt foarte fericită pentru calificare și pentru că am ocazia să joc în fața unor suporteri fantastici, care au creat o atmosferă superbă și care ne-au ajutat foarte mult astăzi.”

În următoarea fază a competiției Volei Alba Blaj va întâlni Știința Bacău, care a trecut de VK UP Olomouc cu două victorii de 3-2. Duelul românesc din semifinalele Cupei CEV va avea loc în zilele de 26 februarie (la Bacău) și 5 martie (la Sibiu).

Nicu Goga

13.02.2019.