Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Două noi decese a unor pacienți infectați cu COVID-19 la Spitalul Blaj

Alte două persoane infectate cu coronavirus au murit la Spitalul Municipal Blaj. Este vorba de o femeie în vârstă de 70 ani de ani din Aiud și de un bărbat de 44 de ani, din Ocna Mureș, cu alte afecțiuni cronice, contacți cu persoane infectate cu COVID-19. Numărul deceselor a ajuns la 4 în unitatea medicală blăjeană, care tratează doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice din județ, în condițiile în care celelalte spitale din județ asigură tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice.

Femeia de 70 ani a fost infectată după ce a luat contact cu fiul său, care s-a îmbolnăvit la Centrul de Dializă din Alba Iulia și care între timp s-a vindecat, conform informațiilor din presa județeană. Debutul bolii în cazul femeii de 70 de ani s-a produs în data de 17 aprilie, în 18 aprilie fiind confirmată cu coronavirus. În aceeași zi a fost internată la Spitalul din Blaj. Femeia prezenta mai multe comorbități: cardiopatie ischiemica cr, HTA, DZ tip II insulino-dependent, neuropatie diabetica, boala cronica de rinichi. Ea a murit luni, la Spitalul Blaj, se arată îmn anunțul oficial făcut de Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul de 44 ani era internat în Spitalul Municipal Blaj, fiind contact cu bărbatul de 63 de ani, din Ocna Mureș, decedat pe 8 aprilie, tot la Spitalul Blaj. Bărbatului de 44 ani i-a fost recoltată proba în data de 13 aprilie și a fost confirmat pozitiv în data de 14 aprilie. În aceeași zi a fost internat la Spitalul Municipal Blaj. Comorbidități: obezitate și tabagism. El a murit miercuri la Spitalul Blaj.

Bărbatul de 63 de ani, din Ocna Mureș, a fost primul pacient care a decedat la Spitalul din Blaj. Al doilea pacient decedat aici a fost o femeie în vârstă de 82 de ani, din Abrud, cu afecțiuni cronice, care a murit în data de 14 aprilie.

Până acum, în județul Alba au fost raportate șapte decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Nicu Goga

22.04.2020.