Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Duminică, 23 septembrie 2018, în toate bisericile catolice din țară, se va organiza o colectă pentru Ucraina

Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, în comuniune cu întreg episcopatul Catolic din România, susține acțiunea promovată de Organizația Caritas România în vederea organizării unei colecte naționale în favoarea Ucrainei în ziua de duminică 23 septembrie 2018.

În plin an Jubiliar al Milostivirii Divine, pe 3 aprilie 2016, Sfântul Părinte Papa Francisc, amintind despre situația dramatică a celor care suferă consecințele violențelor din Ucraina, a îndemnat la o mobilizare în rugăciune și în gesturi de generozitate, pentru a ușura suferințele acestui popor
.

Mai jos puteți citi întregul mesaj al Preafericirii Sale:

Înalt Preasfinţiile Voastre,
Preasfinţiile Voastre,
Cucernici Părinți
Iubiţi Credincioşi,

Precum cunoaşteţi, evenimentele ultimilor ani marchează în mod dramatic buna convieţuire şi spiritul frăţesc în Ucraina, ţară vecină patriei noastre. Violenţa care s-a abătut asupra acestui popor continuă să impresioneze întreaga lume şi să genereze reacţii de solidaritate umană şi creştină.

În plin an Jubiliar al Milostivirii Divine, pe 3 aprilie 2016, Sfântul Părinte Francisc a lansat un apel de pace în favoarea Ucrainei, anunţând organizarea unei colecte speciale în toate bisericile din Europa pentru cei care suferă din cauza consecinţelor violenţelor din Ucraina”, amintind şi de situaţia dramatică a celor peste un milion de persoane constrânse să-şi părăsească ţara.

Cu acel prilej, împreună cu episcopatul din întreaga Biserică Catolică, Sfăntul Părinte îndemna la o mobilizare în rugăciune şi în gesturi de generozitate, pentru a uşura suferinţele acestui popor.

În acest sens, Conferinţa Episcopilor Catolici din Romănia susţine acţiunea promovată de Organizaţia Caritas Romănia în data de 23 septembrie 2018 de a iniţia o colectă naţională pentru Ucraina, şi îi invită pe toţi credincioşii să se alăture acestei acţiuni de solidaritate creştină, pe care o propovăduieşte Biserica în spiritul Evangheliei, printr-o acţiune concretă de ajutorare a semenilor noştri.

Mulţumind tuturor pentru gestul dumneavoastră creştinesc, Vă asigurăm de rugăciunile celor încercaţi şi de întreaga noastră preţuire.

Cu binecuvântări de la Domnul,


Lucian Cardinal Mureşan
Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma. Greco-Catolică
Preşedintele Conferinţei Episcopilor Catolici din România

18.09.2018.