Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Nici un caz de COVID-19 confirmat la Blaj: situația cazurilor tratate la Spitalul Blaj

De la începutul activității ca spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19, la Spitalul Municipal Blaj au fost tratați 45 de pacienți infectați cu noul coronavirus. 17 dintre acesția s-au vindecat și au fost externați, 5 au decedat, alți 3, cu o situație ameliorată, fiind transferați la secția boli infecțioase a SJU Alba Iulia. Vineri, 24 aprilie, în unitatea medicală blăjeană erau internați 20 de pacienți, starea acestora fiind favorabilă sau staționară. La nivelul municipiului Blaj nu există, până acum, persoane confirmate cu COVID-19, aici fiind inclus și personalul care își desfășoară activitatea la Spitalul Municipal Blaj.

Reamintim faptul că la Spitalul Municipal Blaj sunt tratați doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, celelalte spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19, informează un comunicat comun emis de Spitalul Municipal Blaj și de Primăria Municipiului Blaj.


„Comunicat de presă

Numărul bolnavilor infectați cu noul coronavirus tratați, în perioada 2-24 aprilie 2020, la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile de COVID-19, este de 45.

În prezent sunt internați 20 de pacienți, în următoarele secții:

- boli infecțioase: 10 pacienți (4 favorabili, 6 staționari);
- interne: 6 pacienți (2 favorabili, 4 staționari);
- ATI: 4 pacienți (4 staționari).

Până la data de 24 aprilie, 17 pacienți s-au vindecat și au fost externați din Spitalul Blaj, 3 pacienți cu stare ameliorată au fost transferați la secția boli infecțioase a SJU Alba Iulia și 5 pacienți au decedat.

La nivelul municipiului Blaj nu există, până acum, persoane confirmate cu COVID-19, aici fiind inclus și personalul care își desfășoară activitatea la Spitalul Municipal Blaj.

Reamintim faptul că la Spitalul Municipal Blaj sunt tratați doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, celelalte spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19.

Vom prezenta, săptămânal, situația cazurilor de COVID-19 tratate la Spitalul Municipal Blaj.

Deși avem o misiune foarte grea în această luptă cu un adversar invizibil, comunitatea blăjeană rămâne unită, în prima linie, cu speranța că totul va fi bine!

Spitalul Municipal Blaj
Primăria Municipiului Blaj”


24.04.2020.