Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Noi detalii despre programul Papei Francisc la Blaj: liturghia de beatificare va începe la ora 11:00

Vaticanul a publicat noi detalii legate de programul vizitei Papei Francisc în România. Concret, este vorba despre orele la care vor avea loc oficiile religioase sau întâlnirile Sfântului Părinte în țara noastră. Astfel, în ziua de 2 iunie, la Blaj, liturghia de beatificare a celor șapte Episcopi greco-catolici martiri, de pe Câmpia Libertății, va începe la ora 11:00, în timp ce întâlnirea cu comunitatea rromă se va desfășura de la ora 15:45. Suveranul Pontif va părăsi orașul nostru în jurul orei 16:35. Site-ul papafrancisclablaj.ro oferă și alte detalii organizatorice referitoare la vizita pe care Papa Francisc o efectuează la Blaj.

Conform Sălii de presă a Vaticanului, duminică 2 iunie, Papa Francisc va pleca, cu avionul, de la București spre Sibiu, la ora 09:00. La ora 09:40 Suveranul Pontif va sosi la Aeroportul Sibiu, de unde va fi transferat, cu elicopterul, la Blaj. De la ora 11:00, pe Câmpia Libertății, va avea loc Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea celor șapte Episcopi greco-catolici martiri, acolo unde Sfântul Părinte va susține o predică și va recita rugăciunea Regina Coeli. După evenimentul de pe Câmpia Libertății, Pontiful Roman va lua, la ora 13:25, prânzul împreună cu suita papală, iar de la ora 15:45 se va întâlni cu comunitatea rromă din oraș, unde este programat și salutul Sfântului Părinte. Papa Francisc va pleca din Blaj la ora 16:35 în direcția Sibiu, de unde, la ora 17:30, avionul papal va decola spre Roma.

Lansat în urmă cu aproape o săptămână, site-ul oficial dedicat vizitei Papei Francisc la Blaj, papafrancisclablaj.ro , vine cu o serie de informații utile pentru pelerinii ce se vor afla pe Câmpia Libertății. Astfel, accesul pe Câmpia Libertății va fi permis, în data de 2 iunie 2019, în intervalul orar 06:00 - 10:00. Pentru evitarea aglomerației, se recomandă sosirea din timp a pelerinilor. Accesul se va face pe baza biletului gratuit, nominal și a actului de identitate, în urma unui control de securitate. Totodată este interzis accesul cu animale de companie. Sunt permise, în schimb, mai multe obiecte utile pelerinilor. Aceștia pot avea asupra lor apă în sticlă de plastic, scaun pliabil, umbrelă, rucsac mic, sandwich-uri, iar în cazul copiilor sub trei ani este permis accesul în cărucior. În ceea ce privește vestimentația, accesul pe Câmpia Libertății se va permite într-o ținută decentă, în conformitate cu solemnitatea evenimentului (de ex: purtarea unei vestimentații care să acopere umerii și genunchii). Organizatorii au anunțat că vor reveni și cu alte informații utile pentru pelerini, în măsura în care acestea pot fi făcute publice.

Nicu Goga

25.04.2019.