Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Noua grădiniță din comuna Valea Lungă va fi finalizată în această primăvară

Potrivit primarului comunei Valea Lungă, Vasile Pușcă, inaugurarea oficială a grădiniței va avea loc după sărbătorile pascale, atunci când este prevăzută mutarea în noua grădiniță a preșcolarilor care își desfășoară în prezent activitatea în corpul școlii din localitate. Lucrările la noua grădiniță din centrul comunei Valea Lungă costă aproximativ 500.000 de euro, sursa de finanțare fiind Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, măsura 7.6.

Conform edilului din Valea Lungă, Grădinița cea nouă din Valea Lungă este aproape finalizată. La interior au mai rămas de executat mici retușuri, cum ar fi montarea caloriferelor, a corpurilor de iluminat, etc., după care va fi introdus mobilierul și restul dotărilor - plasme, table de scris, jucării ș.a. La exterior mai trebuie montat gazonul și arbuștii tuia. Parcul de joacă pentru copii este deja pus la punct, la fel și locurile de parcare pentru obiectivul care are o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

”Odată inaugurat acest nou obiectiv de o importanță majoră pentru comunitatea noastră, intenționez să fac toate demersurile necesare pentru transformarea acestei grădinițe într-una cu program prelungit, pentru a veni în sprijinul părinților care preferă astăzi să ducă copiii la Blaj, tocmai pentru ca aceștia să fie în siguranță până termină ei programul la serviciu. Sper doar să îmi permită legea să pot realiza acest lucru chiar din următorul an școlar. Spațiu avem destul, mâncarea se poate asigura prin cantina deja funcțională și cred că o grădiniță cu program prelungit ar fi de un real folos părinților cu copii preșcolari din comună”, a declarat primarul Vasile Pușcă, conform blajinfo.ro

Lucrările la noua grădiniță din centrul comunei Valea Lungă costă aproximativ 500.000 de euro, sursa de finanțare fiind Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, măsura 7.6.

07.03.2019.