Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Papa Francisc: „doresc să reafirm mulțumirea mea profundă pentru primirea cordială și pentru atenția cu care ați pregătit Vizita la Blaj”

Papa Francisc i-a trimis Cardinalului Lucian Mureșan un mesaj de mulțumire pentru primirea cordială și pentru atenția cu care a fost pregătită vizita la Blaj și în țară a Sanctității Sale.

„La întoarcerea din Călătoria Apostolică din România, doresc să reafirm Eminenței Voastre, Episcopilor, preoților, persoanelor consacrate și credincioșilor laici mulțumirea mea profundă pentru primirea cordială și pentru atenția cu care ați pregătit Vizita la Blaj și în țară”, se arată în scrisoarea Sfântului Părinte.

„M-am bucurat să cunosc personal realitatea Bisericii din România, atât de vie și de angajată în mărturisirea cu bucurie a credinței. Domnul să vă păstreze credincioși și plini de zel apostolic, iar eroicul exemplu al noilor Fericiți Martiri să însoțească și să susțină slujirea voastră față de Biserică”, afirmă Suveranul Pontif.

„Vă însoțesc cu rugăciunea mea, pentru ca Biserica din România să persevereze plină de curaj mărturisind tuturor iubirea milostivă a Domnului. Rugați-vă și voi pentru mine. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze și Maica Domnului să vă ocrotească”, se mai arată în mesajul de mulțumire al Papei Francisc transmis Arhiepiscopului Major al Bisericii Greco-Catolice din România, Cardinalul Lucian Mureșan.

Papa Francisc a efectuat o vizită istorică la Blaj în data de 2 iunie 2019. Sanctitatea Sa a oficiat, pe Câmpia Libertății, în fața a peste 50.000 de persoane, Sfânta Liturghie cu beatificarea celor șapte Episcopi greco-catolici morți în faimă de martiri sub regimul comunist din România și a vizitat cartierul Barbu Lăutaru, unde s-a întâlnit cu comunitatea romă din oraș.

Nicu Goga

Foto: Constantin Demeter (Oradea)

19.06.2019.