Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Patru noi pacienți externați de la Spitalul Blaj;

Miercuri, 28 aprilie 2020, au fost externați încă patru pacienți infectați cu noul coronavirus care au fost internați și tratați la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile grave de COVID-19. Cei patru pacienți au fost externați după ce li s-au efectuat încă două teste pentru COVID-19, acestea ieșind negative. Numărul pacienților vindecați și externați la Spitalul Municipal Blaj a ajuns, de la începutul activității ca spital suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19, la 22. Spitalul Municipal Blaj va prezenta vineri noi date statistice referitoare la cazurile de COVID-19 tratate la Blaj.

În județul Alba, numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns miercuri la 177. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8 noi cazuri. Până acum 107 persoane s-au vindecat și 10 au decedat. Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat că marți au fost prelucrate în total 384 de teste (288 în laboratorul DSP și 96 în cel al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia). De la începutul perioadei de testare, in județul Alba au fost realizate 6.979 de teste.

La data de 29 aprilie, în judeţul Alba se aflau 130 de persoane în carantină şi 179 persoane izolate la domiciliu. Până acum au ieşit 700 persoane din carantină şi 4.622 persoane din izolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, în județ au fost verificate 1.377 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență. Cu această ocazie au fost identificate 75 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de peste 150 mii lei.

A fost organizată o acțiune punctuală în cadrul căreia au fost verificate 135 de autovehicule și 191 de persoane. Aceasta a avut loc la Blaj și a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Pentru Acțiuni Speciale, informează Prefectura Alba.

Nicu Goga

29.04.2020.