Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Persoană din Blaj amendată cu 10.000 lei pentru că nu a rămas izolată la domiciliu, conform recomandărilor DSP Alba

O persoană domiciliată în Blaj a fost identificată pe stradă, deși aceasta ar fi trebuit, conform prevederilor legale, să fie la domiciliu pentru o perioada de 14 zile de la intrarea sa în țară, în contextul măsurilor de prevenire a extinderii epidemiei de coronavirus.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Alba au sancționat persoana în cauza cu amendă în cuantum de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor HG 857/2011 actualizata, art. 30 lit. h „nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite”.

În județul Alba, marți dimineața erau 265 de persoane care au necesitat măsura de izolare la domiciliu, din care 116 membrii de familie. În carantină nu este nici o persoană, informează Direcția de Sănătate Publică Alba.

Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat luni că pune la dispoziția cetățenilor din județ, care se întorc din zonele afectate de COVID 19, un număr de telefon la care pot cere informații.


Pentru a veni în sprijinul cetățenilor județului care s-au întors din zonele afectate de COVID19, pe lângă informările transmise pe diverse canale (mass-media, Primării, Instituția Prefectului, ISJ, ISU etc.), dar și pentru cei care urmează să se întoarcă în țară din aceste zone, DSP Alba pune la dispoziția acestora un telefon dedicat clarificărilor, recomandărilor, informării sau eventualelor sesizări. Specialiștii DSP vor oferi toate informațiile necesare 24 de ore din 24, la numărul de telefon 0745-177.795.

Vă reamintim, persoanele care vin din zonele afectate de coronavirus sunt obligate să stea în casă 14 zile. În caz contrar, riscă amenzi și chiar închisoare.

În urma dispoziției Ministerului Afacerilor Interne și Departamentul Pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică Alba avertizează cetățenii care vin din zonele afectate de coronavirus, precum și rudele acestora care domiciliază la aceiași adresă, că au OBLIGAȚIA de a nu părăsi domiciliul declarat pe o perioadă de 14 zile de la sosirea în țară.

Nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu atrage după caz răspunderea contravenționala sau penală, astfel:

- Se sancționează cu amendă de la 500 la 1500 lei, fapta de "nerespectarea măsurilor de ordine luate de organele competente in caz de calamități naturale sau alte pericole publice" prev de art 2 alin 29, coroborat cu art 3 lit c din Legea 61/1991 rep.

- Se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amenda, fapta de nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli - prevăzută de art. 352 din Codul Penal.

Nicu Goga

foto: internet

03.03.2020.