Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

PF Cardinal Lucian mulțumește Sfântului Părinte pentru echipamentele medicale donate României

„Cu sentimente de bucurie în suflet, sunt fericit să dau glas simțămintelor de gratitudine pe care întreaga Biserică Catolică de ambele rituri din România, dorește să Vi le transmită pentru darul prețios al materialelor medicale destinate țării noastre afectate de epidemia de coronavirus. Acest dar, în ziua în care Biserica l-a sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, venerat în mod deosebit în Orient și ziua onomasticii Sanctității Voastre, ne oferă ocazia să ne unim în jurul Urmașului lui Petru și să Vă exprimăm cele mai calde urări, afecțiunea și recunoștința noastră. Vă pomenim în rugăciunea noastră, totodată încredințându-Vă intențiile și nevoile Bisericilor noastre din România”, se arată în scrisoarea de mulțumire semnată de Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice din România și Vicepreședinte al Conferinței Episcopale din România, publicată de site-ul oficial al Bisericii Greco-Catolice, www.bisericaromanaunita.ro

Papa Francisc a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecție cu noul coronavirus din România. Materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei (Elemosineria Apostolică). În ciuda dificultăților de aprovizionare de pe piața medicală internațională, prelatul a reușit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare,două fiind de ultimă generație, 200 de combinezoane, 900 de măști FFP2 și 5.000 de măști sanitare. Cantitatea acestora este, fără îndoială, insuficientă în fața necesităților dar, în condițiile actuale, orice mic ajutor poate să facă diferența dintre viață și moarte.

În mod semnificativ, gestul papei Francisc a fost anunțat în ziua unui Sfânt foarte venerat în România, Sfântul martir Gheorghe, ”purtătorul de biruință”, pontiful argentinian primind la botez numele Mario, dar și Jorge (Gheorghe).

Donația Sfântului Părinte a a ajuns, în România, sâmbătă, 25 aprilie 2020, pe aeroportul din Otopeni și va fi dusă la Suceava de Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iași, mons. Iosif Păuleț, scrie Vatican News.

Nicu Goga

27.04.2020.