Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Prim pas spre calificare: Volei Alba Blaj - Allianz MTV Stuttgart 3-1 - Cronică și Declarații

Volei Alba Blaj a învins cu 3-1 (25-18, 25-20, 17-25, 28-26) Allianz MTV Stuttgart în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Campionilor la volei feminin. Vicecampioana Europei a făcut un prim pas spre calificarea în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi, acolo unde poate reedita finala din acest an a Ligii Campionilor, cu VakifBank Istanbul. Meciul retur este programat marți, 13 noiembrie, de la ora 20:00, la Stuttgart.

CRONICĂ

Partida cu vicecampioana Germaniei a fost așteptată cu sufletul la gură de cei prezenți în Sala Transilvania din Sibiu, în contextul în care cele două echipe care se confruntau erau neînvinse în acest sezon. Volei Alba Blaj a avut un start lansat și a reușit să câștige destul de ușor primele două seturi, grație unei tactici ofensive alese de Darko Zakoč, care a preferat o recepție cu doar două jucătoare în favoarea unui atac cu doi falși, „gurile de tun” Katerina Zhidkova și Ioana Baciu fiind de neoprit. În setul al treilea, tehnicianul celor Stuttgart, Ioannis Athanasopoulos reușește să contracareze tactica gazdelor și, cu un joc excelent la serviciu, vicecampioana Germaniei relansează meciul. Setul patru a fost extrem de spectaculos și a căpătat accente dramatice. Darko Zakoč a renunțat la un fals în favoarea unei recepții cu trei jucătoare, iar cele două echipe au mers aproape cap la cap până la final. Volei Alba Blaj a avut prima posibilitatea să închidă meciul (24-22), dar nu a reușit, gazdele irosind o minge de meci și la 25-24. Au urmat apoi două puncte consecutive ale oaspetelor, care a avut posibilitatea să trimită meciul în setul cinci. Nu a fost așa pentru că, încurajată de un public senzațional, Volei Alba Blaj a avut puterea să facă trei puncte consecutive și să se impună cu 28-26, ceea ce i-a asigurat o victorie de trei puncte, foarte importantă în ecuația calificării.

Katerina Zhidkova (Volei Alba Blaj) și Krystal Rivers (Allianz MTV Stuttgart) au reușit cele mai multe puncte în acest meci, câte 18, în timp ce Ioana Baciu a punctat de 13 ori. De la echipa noastră, în statistica punctelor, s-au mai evidențiat Ana Lazarević (11 puncte) și Maja Aleksić (10 puncte). De remarcat este și revenirea pe teren, după accidentare, a căpitanului Nneka Onyejekwe, care a jucat, în finalul setului trei, primele minute din acest sezon, în timp ce Sonja Newcombe, cu mici probleme la gleznă, nu a jucat în meciul cu Allianz MTV Stuttgart.

Darko Zakoč a folosit următoarea echipă: Lora Kitipova (1p.) - Ioana Baciu (13p.), Maja Aleksić (10p.), Katerina Zhidkova (18p.), Ana Lazarević (11p.), Nađa Ninković (7p.) - Suzana Ćebić (libero1), Marina Vujović (libero 2). Au mai jucat: Mariya Karakasheva (8p.), Nneka Onyejekwe și Ramona Rus.

DECLARAȚII

Darko Zakoč, antrenor Volei Alba Blaj: „A fost un meci greu, Stuttgart este o echipă foarte bună, am început foarte bine, dar după 2-0 la seturi ne-am relaxat, adversarul și-a intrat în ritm și am avut astfel parte de un final greu. În setul trei am jucat foarte slab, Stuttgart a servit foarte bine și ne-a contracarat preluarea noastră în două jucătoare. A fost doar primul meci, nimic nu e jucat, acum suntem concentrați pe meciul de săptămâna viitoare din Germania și cu siguranță nu vom merge acolo doar cu gândul că ne trebuie doar două seturi”

Ioannis Athanasopoulos, antrenor Allianz MTV Stuttgart: „În primele două seturi nu am fost în joc, ne-am revenit apoi și am fost foarte aproape de a trimite meciul în setul cinci, dar micile detalii și publicul fantastic de aici au făcut ca rezultatul să fie acesta. Va fi greu în retur la Stuttgart, Alba Blaj are prima șansă acum, dar va fi oricum un alt meci și avem puterea să revenim.”

Nneka Onyejekwe, căpitan Volei Alba Blaj: „Știam ce meci dificil ne asteaptă, am venit după câteva partide mai puțin bune și mă bucur că azi echipa a jucat un volei de calitate, care a fost răsplătit cu un rezultat foarte bun. Cred că e importantă această victorie pentru că ne dă un ritm și mai bun pentru viitor. Ne gândim deja la meciul de la Stuttgart și vom face totul pentru a ne califica mai departe.”

Krystal Rivers, jucătoare Allianz MTV Stuttgart: „A fost un meci foarte frumos, cele două echipe s-au luptat din greu pentru fiecare punct, nu am jucat cum am fi vrut, dar Alba Blaj a fost foarte puternică astăzi. La Stuttgart va fi o altă bătălie puternică, suntem două echipe de valori apropiate și sper să ne descurcăm mai bine.”

Partida retur se va disputa marți, 13 noiembrie, de la ora 20:00, criteriul de departajare fiind cel al punctelor, o victorie cu 3-0 sau 3-1 având valoare de trei puncte, una de 3-2 valorează două puncte, iar o înfrângere cu 3-2 este contabilizată cu un punct. În caz de egalitate la puncte, la sfârșitul meciului retur, se va juca setul de aur. Echipa care va fi eliminată în această fază va continua sezonul european în cea de-a doua competiție valorică, Cupa CEV.

Nicu Goga

08.11.2018.