Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Primarul Gheorghe Valentin Rotar, de Ziua Internațională a Asistenților Medicali: „este firesc pentru o clipă să ne gândim la ei spunând, în șoaptă, MULȚUMESC”

De Ziua Internațională a Asistenților Medicali, sărbătorită în fiecare an în data de 12 mai, „este firesc pentru o clipă să ne gândim la ei spunând, în șoaptă, MULȚUMESC”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, într-un mesaj special dat publicității. Mai ales în aceste zile, în care aceștia se află în linia întâi în lupta cu pandemia de coronavirus, „se vede rolul acestor oameni în spital și în viața de zi cu zi”.

„Am simțit acest lucru în zilele acestea când Blajul este în linia întâi a luptei cu acest virus blestemat! Am observat că din curajul lor ne hrănim încrederea...în privirea lor ne găsim puterea de a spera și în calmul lor ne găsim liniștea! Poate sunt vorbe mari sau poate sunt subiectiv, însă nu e puțin lucru să ai încredere când e greu, să fii liniștit și să speri atunci când lucrurile par fără ieșire”, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar în mesajul adresat tuturor asistenților medicali, de ziua lor.


Iată mesajul complet al primarului Gheorghe Valentin Rotar, de Ziua Internațională a Asistenților Medicali: „Când viața te trage de mânecă….

Niciodată până acum nu m-am gândit să scriu ceva legat de ziua asistentului medical…Cum ni se întâmplă fiecăruia în viață, peste astfel de evenimente am trecut mai departe, considerându-le fără importanță.

Acum însă, când trăim aceste vremuri curioase care ne-au schimbat atât de mult viața, parcă ziua de 12 mai merită privită cu mai mult respect.

Astăzi este despre asistenții medicali! De ce în 12 mai? Pentru că e ziua de naștere a lui Florence Nightingale, o infirmieră britanică cu viziune, care a pus bazele sistemului sanitar modern. Curiozitatea m-a împins să citesc mai mult despre această femeie, care a fost pe front în timpul războiului din Crimeea și care a condus acțiunea de organizare a spitalelor de garnizoană din Anglia și mai apoi a contribuit la înființarea Academiei Medicale Militare și a primei școli laice de infirmiere.

Tot curiozitatea m-a ajutat să observ că ziua asistentului medical se celebrează din 1899! Gândind la noi românii, am imaginea Reginei Maria în uniforma de asistentă medicală, îngrijind răniții și aducând speranța printre soldații din marele război!

Și noi am avut eroinele noastre ... care au pigmentat cărțile de istorie cu gesturi nobile venite din partea unor ființe pe cât de fragile, pe atât de puternice!

Aceste gesturi nu s-au schimbat nici azi! Poate mai mult ca oricând, în această perioadă, se vede rolul acestor oameni în spital și în viața de zi cu zi.

Am simțit acest lucru în zilele acestea când Blajul este în linia întâi a luptei cu acest virus blestemat! Am observat că din curajul lor ne hrănim încrederea...în privirea lor ne găsim puterea de a spera și în calmul lor ne găsim liniștea! Poate sunt vorbe mari sau poate sunt subiectiv, însă nu e puțin lucru să ai încredere când e greu, să fi liniștit și să speri atunci când lucrurile par fără ieșire! De aceea, mă bucur că azi dimineață viața m-a tras de mânecă, spunându-mi: „E ziua asistentului medical!”

Acum, când ritmul vieții parcă e pus în paranteze, această zi arată altfel...și cred că e firesc pentru o clipă să ne gândim la ziua lor spunând, în șoaptă, MULȚUMESC!”


Foto: Internet

12.05.2020.