Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Primii pacienți infectați cu coronavirus vindecați la Spitalul Blaj

Patru pacienți infectați cu noul coronavirus s-au vindecat la Spitalul Municipal Blaj și au fost externați astăzi, urmând să ajungă acasă de Paște. La Blaj nu există nici un caz de infectare în rândul populației și nici în rândurile cadrelor medicale, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

„Este o mare realizare a personalului medical și a Blajului, pentru că la Spitalul din Blaj sunt tratați doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID – 19 șau care au și alte patologii cronice, celelate spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19.

În aceste condiții, vestea pe care am primit-o de dimineață este cu adevărat fantastică și confirmă faptul că până acum Blajul și-a făcut datoria! Azi am câștigat o bătălie și avem șanse ca împreună să câștigăm acest război! Sunt mândru că acest oraș mic a reușit să se mobilizeze în scurt timp și să devină un exemplu de bună practică medicală în lupta cu acest virus necunoscut! Blajul nu-și poate permite să eșueze în această luptă și, așa cum am promis, voi face tot ceea ce ține de mine și de administrația locală ca să trecem cu bine și de această încercare! Până acum e bine! La Blaj nu avem niciun caz de infectare în rândul populației și nici în rândurile cadrelor medicale!

Pentru această reușită felicit toți blăjenii care au înțeles că e timpul să fim uniți pentru a spori șansele ca “totul să fie bine” și sunt recunoscător întregului personal de la Spitalul Municipal Blaj, în primul rând celor 12 medici, 24 de asistente și 18 infirmiere și îngrijitoare care luptă în linia întâi, în acest schimb! Sper ca și celelalte schimburi, care urmează în această luptă, să aibă același succes!

Am încredere în forța noastră și în faptul că asemenea vești bune vor continua să vină și în cazul celor 27 de pacienți care se află în prezent internați la Spitalul din Blaj și a căror evoluție este favorabilă în peste 90% dintre cazuri.

Să rămânem uniți, fără pași înapoi, convinși că TOTUL VA FI BINE!”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

17.04.2020.