Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Primul deces la Spitalul Blaj al unui pacient infectat cu coronavirus

Miercuri a fost anunțat primul deces al unui pacient infectat cu coronavirus internat la Spitalul Municipal Blaj. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 63 de ani, din județul Alba. Primele simptome ale bolii au fost manifestate în data de 1 aprilie, iar bărbatul era tratat inițial la domiciliu, după care a fost internat în Spitalul Municipal Blaj cu febră și tuse neproductivă. Diagnosticul pus la internare a fost de pneumonie bilaterală, insuficiență respiratorie acută, HTA și obezitate. Pacientul a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 în data de 5 aprilie, în laboratorul DSP Alba. El a încetat din viață miercuri, 8 aprilie, la Spitalul Blaj. Este cel de-al treilea deces raportat în județul Alba și al 207-lea la nivelul întregii țări.

Miercuri dimineața a fost anunțat un alt deces al unui pacient infectat cu coronavirus în județul Alba. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 90 de ani, internat la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Debutul bolii a avut loc în data de 6 aprilie, când pacientul a manifestat febră, dispnee și insuficiență respiratorie. Bărbatul de 90 de ani a fost internat în aceeași zi în Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, în Secția ATI cu: sepsis cu punct de plecare pulmonar. bronhopneumonie, insuficientță respiratorie acută, tromboză venoasă profundă, COVID-19 în observație. Pacientul a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 în data de 7 aprilie, în laboratorul DSP Alba și a decedat în cursul zilei de marți.

Vă reamintim, un bărbat în vârstă de 66 ani, domiciliat în județul Cluj, a fost primul pacient infestat cu coronavirus care a murit în județul Alba. El se afla internat la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia din data de 5 aprilie, la secția Cardiologie, cu diagnosticul infarct miocardic acut recent, angină post infarct, cardiopatie ischemică, insuficiență mitrală și tricuspidiana, HTA. Probele biologice pentru COVID-19 au fost recoltate în data de 6 aprilie, rezultatul fiind confirmat pozitiv în aceeași zi. Pacientul a decedat luni, 6 aprilie. El avea mai multe comorbidități: cardiopatie ischemică, HTA, fibroză pulmonară, boală renală cronică ce necesita dializă, diabet zaharat, fiind dependent de insulină, obezitate. Pacientul avea domiciliul în județul Cluj, dar se afla în vizită la fiica din județul Alba înainte de internare. Bărbatul de 66 ani nu făcea dializă la Centrul de Dializă din Alba Iulia, unul dintre focarele de coronavirus din județ.

Nicu Goga

08.04.2020.