Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

PS Claudiu, după vizita la Vatican: „Ne întoarcem foarte bucuroși, avem teme de făcut”

Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, a declarat că vizita la Roma a episcopilor catolici din România a fost foarte fructuoasă și a depășit cu mult așteptările de la plecarea din România. În calitatea sa de responsabil cu presa în cadrul Conferinței Episcopale Române, care îi reunește pe episcopii catolici de ambele rituri din țara noastră, PS Claudiu a vorbit, pentru Vatican News – Radio Vatican, despre întâlnirea cu Sfântul Părinte, Papa Francisc, și despre posibilitatea unei vizite în România a Suveranului Pontif.

„Vizita a depășit cu mult așteptările de la început”, a spus PS Claudiu. „Momentul culminant a fost, desigur, întâlnirea cu Sfântul Părinte care, la fel, a fost peste așteptări. Am întâlnit un păstor, un Urmaș al lui Petru care s-a apropiat de noi cu simplitatea, căldura și seninătatea întâlnirii umane, ascultându-ne fără a ține cont de partea clasică a întâlnirilor diplomatice pe care le vedem de obicei”.

Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop a recunoscut că „majoritatea așteptărilor noastre erau legate de o sperată, de o atât de sperată vizită a Sfântului Părinte în România și, fără intra în detalii, pot să spun că [în această privință] ne întoarcem foarte bucuroși acasă, în comunitățile noastre”. „Avem teme de făcut, avem rugăciuni de făcut”, a spus scurt PS Claudiu, lăsând de înțeles că perioada de pregătire pentru împlinirea acestei speranțe nu este chiar atât de lungă. Dar o certitudine poate fi împărtășită cu anticipație: ”La fel cum Sfântul Ioan Paul al II-lea a venit și a adus atâta bucurie”, a spus ierarhul de la Blaj, „sunt convins că va fi din nou o plinătate de bucurie și de har atunci când Sfântul Părinte Papa Francisc vine în România”.

Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România au efectuat, în perioada 5-10 noiembrie 2018, vizita ad limina apostolorum, la Roma, în cadrul căreia s-au întâlnit cu Papa Francisc și cu reprezentanți ai diferitelor oficii din Curia Romană.

Vizita ad limina apostolorum(în traducere: la mormântul Apostolilor) este vizita periodică pe care episcopii unei Conferințe episcopale o fac împreună la mormintele Sfinţilor Apostoli Petru şi Paul, „stâlpii” Bisericii, şi la Urmaşul lui Petru, pentru a fi întăriţi de el în credinţă şi pentru a exprima comuniunea lor ierarhică cu Suveranul Pontif. Conferința Episcopilor din România îi reunește pe toți episcopii romano-catolici şi greco-catolici din ţara noastră şi exprimă unitatea Bisericii locale și comuniunea cu urmașul lui Petru, Sfântul Părinte.

Sursa: www.e-communio.ro

12.11.2018.