Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

România: Din 15 mai, obligatoriu măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun

Începând cu data de 15 mai, toți românii vor fi obligați să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și în transportul în comun. Anunțul a fost făcut, miercuri, de președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă. El a spus că se va renunța la purtatul măștii de protecție cel mai devreme anul viitor, când pandemia va fi sub control.

Klaus Iohannis a anunțat o relaxare a unor restricții după data de 15 mai, când expiră actuala stare de urgență, acestea vizând în primul rând circulația persoanelor. Nu vor fi prelungite restricțiile de deplasări individuale, iar românii se vor putea deplasa în spațiile publice fără actualele declarații pe proprie răspundere, fără să declare în prealabil unde și de ce merg. De asemenea, multe restrângeri vor rămâne în vigoare, printre care și interdicțiile pentru adunări publice și manifestări, autoritățile având un plan de relaxare în pași.

„Până când se epuizează actuala stare de urgență, toate restricțiile rămân în vigoare. Viața nu va reveni, din păcate, la normalitatea pe care am cunoscut-o înainte”, a mai declarat președintele Iohannis.

Președintele României va avea o întâlnire cu conducerea Ministerului Educației, pentru a elabora un plan pentru revenirea elevilor la școală. În paralel, se lucrează la un plan care va prevede exact cum se va reveni în activitatea economică, în special în zonele puternic restricționate, a mai spus Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Sursa: Hotnews.ro

22.04.2020.