Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

RUBIX Blaj participă, în acest weekend, la finala națională a concursului național de robotică - AUDIO

UPDATE 22 MARTIE 2019:
Echipa de robotică RUBIX Blaj participă, în acest weekend, la București, la finala națională a concursului național de robotică BRD FIRST Tech Challenge România. La această competiție vor lua startul peste 120 de echipe din țară. Echipa de robotică a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj speră să facă o figură frumoasă la concursul din capitala României și să obțină un rezultat cât mai bun, respectiv măcar un loc pe podium la una sau mai multe dintre categoriile ce vor fi punctate. Un scurt interviu cu reprezentanții Rubix despre turneul de la București, dar și despre faza regională de la Cluj, în care echipa blăjeană s-a clasat pe locul doi, care i-a permis calificarea la etapa națională, puteți asculta la Radio Blaj vineri, de la ora 13:00, și sâmbătă, la orele 10:30 și 13:00. Pe 96,2 FM și pe www.radioblaj.ro .


ȘTIREA INIȚIALĂ

RUBIX, echipa de robotică a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a obținut locul secund la etapa regională de la Cluj și s-a calificat la finala națională a concursului național de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, care se va desfășura la București, la sfârșitul săptămânii viitoare.

RUBIX Blaj, o echipă nouă în cadrul competiției BRD FIRST Tech Challenge România, a participat la etapa regională de la Cluj al celui de-al treilea sezon al concursului, desfășurată în perioada 1-3 martie 2019. Pe parcursul celor trei zile, membrii echipei au lucrat împreună în vederea obținerii unui rezultat cât mai bun. Atât în timpul meciurilor propriu-zise între roboți, cât și în afara acestora, echipa a dat dovadă de Gracious Professionalism, implicare, colegialitate, susținere și prietenie.

În urma acestei etape, echipa RUBIX a obținut locul al doilea la categoria Collins Aerospace Innovate Award, un premiu oferit echipei care gândește în afara cutiei și care are inventivitatea necesară pentru a face ca schițele lor să prindă viață, reușind astfel să se califice la faza națională, ce va avea loc la București, în 22-24 martie.

Acest rezultat nu ar fi fost posibil fără munca depusă de membrii componenți: Aldea Paul, Moldovan Cristian, Voina Cătălina, Avram Nicolae, Vintilă Cristian, Dehelean Alexandru, Puia Gabriel, Comșa Dorin, Morar Brian, Bogdan Vasile, Șerban Cădar, Boitor Diana, Străjan Diana, Geogean Anca, Vrenghea Maria și de mentorii echipei ce i-au ghidat pe elevi: prof. Ghiță Romanța și prof. Marian Anca, dar nici fără sponsorii și voluntarii care le-au oferit sprijinul necesar.

Echipa a fost foarte încântată de acest rezultat și este pregătită să muncească în continuare, asfel încât rezultatele să fie cel puțin la fel de bune, se arată într-un comunicat remmis redacției noastre.

16.03.2019.