Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Sâmbătă, 5 octombrie, ediția a III-a a „Crosului Speranței” Blaj - AUDIO

Peste 850 de persoane, record al competiției, vor lua startul la ediția a treia a „Crosului Speranței” Blaj, care va avea loc pe Câmpia Libertății, sâmbătă, 5 octombrie 2019. Noutățile din acest an sunt: extinderea lungimii traseului de semimaraton, care va fi de 26,4 km și o nouă categorie de vârstă pentru cursele destinate adulților, respectiv peste 60 ani. Și în acest an „Crosul Speranței” Blaj va avea un caracter caritabil, o mare parte din sumele strânse din taxele de participare urmând a fi donate tinerilor cu dizabilități de la Serviciul de Ajutor Maltez din Blaj.

864 de persoane, dintre care peste 500 de copii, s-au înscris la ediția din acest an a „Crosului Speranței” Blaj. Crosul va începe sâmbătă, la ora 10:00, cu startul pentru cele trei trasee pentru adulți: Crosul Hobby - 3 km, Crosul Popular - 8 km și Semimaraton - 26,4 km. Startul și sosirea sunt pe Câmpia Libertății, în funcție de lungimea traseului ales concurenții având de alergat pe străzile din Blaj, precum și pe dealurile din jur. La ora 11:00 va avea loc festivitatea de premiere pentru crosurile Hobby si Popular.

Cursele copiilor vor începe la ora 13:00 și se vor desfășura, la ca anul trecut, pe traseele organizate în interiorul Câmpiei Libertății. Festivitatea de premiere pentru semimaraton și pentru cursele copiilor va avea loc după ora 14:00, acest moment fiind precedat de o tombolă a participanților. Înaintea celor doua mari starturi, concurenții vor putea să se pregătească pentru concurs, în cadrul încălzirii care va fi condusă de reprezentanții clubului Gimn Star Blaj. Toți concurenții vor primi și în acest an o porție de paste, pe baza voucher-ului din kitul de concurs, din partea unuia dintre sponsorii competiției, Hydro Lunch & Pool.

Cei care nu s-au înscris la cursele adulților și copiilor și care doresc să contribuie cu bani pentru tinerii cu dizabilități de la Serviciul de Ajutor Maltez din Blaj sunt invitați pe Câmpia Libertății, acolo unde, pe tot parcursul zilei, se pot face donații. Pentru ei, și nu numai, organizatorii au pregătit ateliere de pictat pe față și pe sticlă.

Pentru cei înscriși la „Crosul Speranței” Blaj, kiturile de concurs se vor ridica de la Serviciul de Ajutor Maltez, situat pe Bulevardul Republicii, nr 57, joi și vineri, între orele 16:00 - 20:00. Doar alergătorii din afara Blajului vor putea să ridice kiturile de concurs în dimineața competiției, de la punctul special amenajat în zona Start/Sosire, de pe Câmpia Libertății, între orele 07:00 - 09:30.

„„Crosul Speranței” Blaj este un eveniment organizat de Asociația Running&Cycling Club Blaj în colaborare cu Primăria Municipiului Blaj, iar Radio Blaj este partenerul media oficial al evenimentului. Printre sponsorii evenimentului se află Bosch Automotive, Apidava Blaj, Generali, NLA Blaj, Asociația „Jidvei - Viitor pentru Educație”, Montana Popa Blaj, Apulum Alba Iulia, ElisaMed Alba Iulia, Alpin Lux Sebeș.

Despre ediția din acest an a „Crosului Speranței” Blaj au vorbit, la Radio Blaj, Andrei Gașpar și Marius Iorga, de la Asociația Running&Cycling Club Blaj. interviul îl puteți asculta în fișierul audio de mai jos.

Nicu Goga

03.10.2019.