Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Seară de coșmar: Volei Alba Blaj a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor

Volei Alba Blaj a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, după un meci de coșmar la Stuttgart. Vicecampioana Europei a pierdut clar întâlnirea retur cu Allianz MTV Stuttgart, vicecampioana Germaniei impunându-se cu 3-0 (25-19, 25-17, 25-11) și cu 15-7 în setul de aur, care a califcat-o în faza grupelor. În tur, la Sibiu, echipa noastră câștigase cu 3-1. Volei Alba Blaj își va continua parcursul european, echipa noastră fiind calificată direct în optimile de finală ale Cupei CEV.

Cu o prestație de nerecunoscut, Volei Alba Blaj nu a putut emite pretenții de calificare în meciul de marți seara, fetele noastre fiind incapabile să blocheze o echipă gazdă entuziasmantă, căreia i-a ieșit totul. Page Tapp (18p.), Krystal Rivers (14p.) și Mallory McCage (11p.) au fost principalele realizatoare din tabăra gazdelor, în timp ce de la echipa noastră doar Katerina Zhidkova (14p.) a intrat în acest top.

Darko Zakoč a folosit următoarea echipă: Lora Kitipova (4p.) - Nađa Ninković (4p.), Ana Lazarević (4p.), Maja Aleksić (3p.), Ioana Baciu (5p.), Mariya Karakasheva (9p.) - Suzana Ćebić (libero1), Marina Vujović (libero 2). Au mai jucat: Katerina Zhidkova (14p.), Nneka Onyejekwe (3p.), Sara Hutinski (1p.), Ramona Rus și Aleksandra Ćirović. Sonja Newcombe, accidentată, nu a jucat în acest meci.

Destul de nervos pe parcursul meciului, când în urma protestelor la adresa arbitrilor a și primit cartonașul roșu, soldat cu un punct penalizare pentru echipa noastră, antrenorul Darko Zakoč nu a dorit să comenteze, pentru site-ul CEV, prestația echipei: „Pentru mine, acest meci reprezintă un dezastru, nu vreau să comentez mai mult. Felicit echipa Allianz MTV Stuttgart pentru calificare”.

O explicație ceva mai lungă a încercat să ofere bulgăroaica Lora Kitipova, pentru aceeași sursă: „Am jucat foarte slab și acesta este motivul pentru care am pierdut, este în totalitate vina noastră. Chiar dacă în setul de aur arbitrii au luat câteva decizii greșite împotriva noastră, noi suntem responabile pentru eșec, pentru că le-am permis celor din Stuttgart să ajungă în setul de aur.”

Volei Alba Blaj a ratat ocazia de a juca pentru a patra oară consecutiv în grupele Ligii Campionilor, precum și reeditarea finalei din acest an, cu VakifBank Istanbul. Echipa noastră va continua în cea de-a doua competiție valorică, Cupa CEV, acolo unde este calificată direct în faza optimilor de finală, în condițiile în care, la finalul lunii, se dispută primele meciuri din „șaisprezecimi”.

Nicu Goga

Foto: www.cev.lu

14.11.2018.