Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Tabăra Internaţională de Artă „Inocenţiu Micu Klein” Blaj 2019 - FOTO

Peste 20 de lucrări de artă au fost realizate la ediția 2019 a Taberei Internaţionale de Artă „Inocenţiu Micu Klein” Blaj, organizată în mod tradițional de Primăria Blaj și Muzeul de Istorie "Augustin Bunea" Blaj, care a beneficiat și în acest an de sprijinul companiei Jidvei. La ediția a XXIII-a a manifestării culturale au participat 21 de pictori, dintre care trei din Blaj, și doi sculptori, din România, Germania și Republica Moldova. Și în acest an au fost organizate două expoziții cu lucrările realizate în cele două săptămâni ale evenimentului, una la Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” Blaj și o alta la castelul „Bethlen-Haller” de la Cetatea de Baltă.

Ediția din acest an s-a desfășurat în perioada 29 iulie - 10 august 2019, artiștii participanți beneficiind de trei zile la dispoziție pentru a picta și a sculpta în minunatul decor al castelului „Bethlen-Haller” de la Cetatea de Baltă. La final, au fost vernisate peste 20 de lucrări de pictură și grafică, precum și două sculpturi.

Amănunte despre Tabăra Internaţională de Artă „Inocenţiu Micu Klein” 2019 ne oferă, ca de obicei, prof. univ. dr. Cornel Tatai-Baltă, istoric și critic de artă: „Artiștii au pictat în Blaj și, timp de trei zile, la castelul de la Cetatea de Baltă. Avem lucrări de pictură și de grafică, în manieră diferită, la fel ca la edițiile precedente. Sunt lucrări care cinstesc zona, castelul văzut din diferite unghiuri, din interior și exterior, piesajele dulci și primitoare ale Târnavei Mici, lucrări dedicate viței de vie și vinului, tablouri realiste și tablouri abstracte, compoziții cu figuri, fiecare artist străduindu-se să redea, cât mai priceput, aceste teme, plăcute ochiului și sufletului.”

O parte din lucrările ediției 2019 a Taberei Internaţionale de Artă „Inocenţiu Micu Klein” Blaj vor rămâne în patrimoniul castelului „Bethlen-Haller” de la Cetatea de Baltă. Expoziția cu lucrările realizate în acest an, dar și cu cele vernisate în edițiile precedente, poate fi vizionată, până la sfârșitul anului, la Muzeul de Istorie „Augustin Bunea” Blaj, așa cum ne-a informat Simona Frâncu, directorul instituției.

Tabăra Internaţională de Artă „Inocenţiu Micu Klein” Blaj a fost inaugurată în anul 1997. În fiecare an, artiştii participanţi, care au cazare şi masă asigurată de municipalitate, donează secţiei de artă contemporană din cadrul Muzeului de Istorie „Augustin Bunea” Blaj lucrări realizate cu această ocazie. Până acum s-au adunat aproape 850 de opere de artă, din diverse domenii ale artei: pictură, sculptură, grafică, artă decorativă și tapiserie.

Nicu Goga

12.08.2019.