Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Tineri cu Sindrom Down din Blaj, la Festivalul ,,Flori de speranță” de la Cluj Napoca - FOTO

Trei tineri cu Sindrom Down din Blaj au participat la Festivalul ,,Flori de speranță” de la Cluj Napoca. Anda Bălău, Florin Orian și Darius Ciprian Velicea au fost prezenți în cadrul spectacolului concurs Miss & Mister DOWN și Miss & Mister Incluziune 2019, susținut de tineri talentați cu sindrom Down din România și de tinere talente din școlile de masă clujene.

Serviciul de Ajutor Maltez - fililala Blaj a fost reprezentat la această manifestare de Darius Ciprian Velicea, un tânăr cu Sindrom Down, care a câștigat locul I la pictură, unde a fost ajutat și susținut de profesoarele Cica Rodeanu și Mariana Ciulea, voluntare la Serviciul de Ajutor Maltez Blaj. Tot Darius Velicea a obținut premiul Mister Rafinament, la proba de talent și defilare.

Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj a fost reprezentat de elevii Anda Bălău, care a obținut premiul de participare și Florin Orian, recompensat cu premiul Mister Perseverent și cu un loc doi la pictură.

Pentru concurs și pentru defilare, cei trei tineri cu Sindrom Down din Blaj au fost pregătiți de prof. Cornelia Mărginean, de la Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj, voluntară la Serviciul de Ajutor Maltez - fililala Blaj.

„Copiii/tinerii noștri au fost deosebit de încântați de reușită, și-au depășit emoțiile, au manifestat eleganță și ne-au surprins frumos. Ei au fost încrezători în forțele proprii, dând dovadă de perseverentă, stil și rafinament. Zâmbetul inocent și fericirea sinceră ce se citea pe chipul lor ne-a umplut inimile de bucurie și ne-a dat speranță, optimismul și încrederea de a merge mai departe pe drumul cu soare și flori, pe drumul cu mult verde și cu adieri de primăvară”, a declarat Crina Velicea, președintele Serviciul de Ajutor Maltez Blaj.

Ajuns la ediția a VIII-a, Festivalul ,,Flori de speranță” a fost organizat, în perioada 9-11 mai, de Asociația „Down - Centrul Educațional Raluca” din Cluj Napoca și s-a desfășurat la Cinematograful „Mărăști” din Cluj Napoca.

Nicu Goga

16.05.2019.