Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj încheie sezonul regulat cu o victorie clară în fața campioanei CSM București

Volei Alba Blaj a învins CSM București cu 3-0 (25-16, 25-20, 25-18) și a încheiat sezonul regulat al Diviziei A1 pe prima poziție. Vicecampioana Europei are acum 5 puncte în fața principalei contracandidate la titlu și pornește, în faza a doua a campionatului, cu prima șansă la câștigarea întrecerii interne. Meciul de sâmbătă a reprezentat o excelentă repetiție, în fața unei echipe valoroase, în perspectiva primei manșe a finalei Cupei CEV, pe care Volei Alba Blaj o susține marți la Sibiu, când va întâlni echipa italiană Yamamay e-work Busto Arsizio.

Cronică

Meciul vedetă al campionatului a stârnit, cum era de așteptat, un interes enorm la Blaj, Sala „Timotei Cipariu” fiind neîncăpătoare, fanii veniți creând a atmosferă senzațională pe tot parcursul confruntării. Primul set a fost dominat de echipa noastră, care s-a impus cu un neașteptat 25-16. În setul doi, Volei Alba Blaj s-a lovit de o replică puternică a campioanei, echipa bucureșteană având momente foarte bune, în care a condus, de mai multe ori, chiar și la 4 puncte diferență. Două schimbări inspirate făcute de Darko Zakoč au decis, practic, evoluția meciului. Tehnicianul sârb le-a trimis pe teren pe Mariya Karakasheva și Katerina Zhidkova, în locul mai puțin inspiratelor Ana Lazarević și Ioana Baciu, aceste modificări de efectiv având efectul scontat, Volei Alba Blaj reușind să câștige, fără emoții, și acest set. Evoluția vicecampioanei Europei a fost desăvârșită printr-o prestație exactă în setul 3, pe care și l-a adjudecat cu 25-18.

Statistică

Nađa Ninković și Sonja Newcombe au reușit cele mai multe puncte din echipa noastră, câte 11. De la CSM București s-au remarcat Adelina Ungureanu (15 puncte) și Maret Balkestein-Grothues (10 puncte). Demn de menționat este și jocul liberoului blăjean Viktoriya Delros, voleibalista urcrainiancă având un procent de 60% preluare perfectă. Ca și în alte meciuri importante, blocajul echipei noastre a fost la înălțime, scorul punctelor reușite prin acest procedeu fiind de 10-2 pentru Volei Alba Blaj.

VOLEI ALBA BLAJ, antrenor Darko Zakoč: Lora Kitipova 4p. (2 ași, 1 blocaj) - Ana Lazarević 3p., Nađa Ninković 11p (2 blocaje), Sonja Newcombe 11p. (1 blocaj), Maja Aleksić 8p. (2 blocaje), Ioana Baciu 4p. (1 blocaj) - Marina Vujović (libero). Au mai jucat: Mariya Karakasheva 6p (2 blocaje), Katerina Zhidkova 7p. (1 blocaj) - Viktoriya Delros (libero).

Iată ce a declarat la finalul partidei antrenorul principal al echipei noastre, Darko Zakoč:

„Nimic nu e gata după această victorie, dar avem un avantaj important în lupta pentru titlu. Pentru mine cel mai important este că ne-am revenit psihic și fizic după înfrângerea de la Târgoviște, unde nu am avut cea mai bună prestație, iar victoria de astăzi este importantă în acest sens. Este și un succes foarte important pentru moralul echipei înaintea meciului cu Busto Arsizio de marți. Sper să ne recuperăm fizic cât mai repede și în finala Cupei CEV să jucăm cel mai bun volei posibil.”

Sezonul regulat, la final

Meciul Volei Alba Blaj - CSM București a fost ultimul meci din sezonul regulat al Diviziei A1. La finalul acestuia, Volei Alba Blaj ocupă primul loc, cu 43 de puncte, urmată de CSM București, 38 puncte și de CSM Târgoviște, 32 puncte. Pentru faza a doua a campionatului s-au mai calificat Știința Bacău, CSM Lugoj și Dinamo București.

Locul întâi ocupat la finalul sezonului regulat îi dă posibilitatea vicecampioanei Europei să dispute pe teren propriu primele două meciuri din faza a doua a campionatului. Astfel, Volei Alba Blaj va debuta acasă cu Dinamo, iar apoi va primi vizita campioanei CSM București, într-un meci de care pe care, ce ar putea stabili în mare proporție soarta titlului.

Următoarea destinație, finala Cupei CEV

Volei Alba Blaj va disputa, în zilele de 19 și 26 martie, finala Cupei CEV, a doua competiție valorică europeană intercluburi, unde va întâlni echipa italiană Yamamay e-work Busto Arsizio. Marți, 19 martie, de la ora 17:00, Volei Alba Blaj va găzdui prima manșă a finalei, în sala Transilvania din Sibiu. Intrarea la meci este liberă, partida urmând a fi televizată de Digisport 4. Returul este programat în Italia, marți 26 martie, de la ora 21:30.

Nicu Goga

17.03.2019.