Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj, înfrângere dureroasă în prima manșă a finalei Cupei CEV

Volei Alba Blaj a pierdut prima manșă a finalei Cupei CEV la volei feminin, după ce a fost învinsă, marți seara, la Sibiu, de Yamamay e-work Busto Arsizio, cu scorul de 3-0 (25-19, 25-16, 25-14). Vicecampioana Europei are acum doar șanse teoretice la cucerirea trofeului, echipa noastră fiind obligată să câștige cu 3-0 sau 3-1 și apoi să se impună în setul de aur, în partida retur de săptămâna viitoare.

Deși au umplut Sala Transilvania, înregistrându-se cu această ocazie cea mai mare asistență din istoria meciurilor susținute de Volei Alba Blaj la Sibiu, suporterii gazdelor au asistat neputincioși la demonstrația oferită de echipa pregătită de Marco Mencarelli, care în nici un moment al meciului nu a lăsat senzația că poate pierde partida. Yamamay e-work Busto Arsizio a câștigat cu 3-0 în doar 66 de minute de joc și așteaptă cu încredere meciul de săptămâna viitoare pentru a sărbători câștigarea, pentru a treia oară Cupei CEV.

Echipa italiană a dominat meciul la toate capitole, cele mai evidente diferențe fiind cele din statistica punctelor din seriviciu (11-2) și al blocajelor câștigătoare (11-5). Cele mai multe puncte au fost realizate de Floortje Meijners (14), Alessia Gennari (13) și Britt Herbots (12), toate de la Busto Arsizio. Din echipa noastră, cele mai multe puncte au fost făcute de Sonja Newcombe (8) și Ana Lazarević (7).

VOLEI ALBA BLAJ, antrenor Darko Zakoč: Lora Kitipova - Sonja Newcombe 8p. (1 blocaj), Nneka Onyejekwe 5p. (3 blocaje), Ioana Baciu 2p., Ana Lazarević 7p (1 as)., Nađa Ninković 3p. (1 blocaj) - Marina Vujović (libero). Au mai jucat: Katerina Zhidkova 3p. (1 as), Maja Aleksić, Mariya Karakasheva 3p - Viktoriya Delros (libero).

Darko Zakoč, antrenor principal Volei Alba Blaj: „Am pierdut acest meci înainte ca el să înceapă. Din păcate, nu am avut atitudinea și determinarea pe care eu le-am așteptat de la fete. Nu joci în fiecare zi o astfel de finală, eu am crezut că vom arăta de ce am ajuns aici, dar astăzi a existat doar o singură echipă pe teren, Busto Arsiszio, care a știut toate punctele noastre slabe și le-a valorificat. Nu am făcut nimic din ceea ce am pregătit, de la început s-a văzut că nu avem determinarea pe care am avut-o la meciul cu Galatasaray, am fost crispați și cred că am respectat prea mult adversarul”.

Marco Mencarelli, antrenor princial Yamamay e-work Busto Arsizio: „Am fost foarte agresivi din punct de vedere tactic în această seară, am fost mereu în față și am controlat meciul. Nu a fost deloc simplu, Alba Blaj a încercat să se apere cât mai bine, dar noi am jucat ceea ce ne-am propus. Nu este totul decis, va fi și un meci în Italia, va fi mai greu ca astăzi, dar eu cred că acasă suntem și mai puternici. Vreau să remarc publicul din această seară, a fost o atmosferă extraordinară și vreau să felicit fanii locali.”

Nneka Onyejekwe, capitan Volei Alba Blaj: „Am început foarte slab acest meci, s-au simțit emoțiile, știm că puteam mai mult și sper ca, indiferent de rezultat, la meciul următor să arătăm ceea ce putem. Am făcut foarte multe greșeli de care au profitat adversarii. Am făcut un meci foarte prost și sper să jucăm altfel în Italia.”

Returul este programat în Italia, marți 26 martie, de la ora 21:30. Pentru a câștiga Cupa CEV, Volei Alba Blaj este obligată să învingă în Italia cu 3-0 sau 3-1 și apoi să se impună în setul de aur, o misiune foarte grea pentru echipa pregătită de Darko Zakoč, după înfrângerea dureroasă de la Sibiu.

Nicu Goga

20.03.2019.