Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj a reluat pregătirile; lot de 15 jucătoare pentru campioana României

Campioana României la volei feminin, Volei Alba Blaj, a început pregătirile pentru noul sezon competițional, 2019/2020. Darko Zakoč se va baza pe 15 voleibaliste, în care se regăsesc trei câștigătoare de Campionat Mondial, o voleibalistă care a disputat semifinala la ultima ediție, componente sau foste componente ale naționalelor din țările de origine, dar și mari speranțe ale voleiului feminin, tehnicianul sârb beneficiind și de un staff tehnic remaniat. Obiectivele clubului blăjean rămân aceleași ca în ultimele sezoane: câștigarea campionatului național și a Cupei României, precum și o participare cât mai lungă în Liga Campionilor, acolo unde Volei Alba Blaj este calificată direct în grupele competiției.

Iată componența lotului, care îmbină experiența cu tinerețea, pe care se va baza antrenorul principal Darko Zakoč în sezonul viitor, între paranteze fiind precizate țara de origine, vârsta, înălțimea și clubul pentru care voleibalistele au evoluat în sezonul trecut:

COORDONATOARE: Femke Stoltenborg (Olanda, 27 ani, 1.90 m, Grot Budowlani Lodz) și Aleksandra Ćirović (Serbia, 21 ani, 1.78 m, Volei Alba Blaj);

CENTRI: Nađa Ninković (Serbia, 27 ani, 1.93 m, Volei Alba Blaj), Maja Aleksić (Serbia, 22 ani, 1.88 m, Volei Alba Blaj), Noemi Oiwoh (Austria, 18 ani, 1.89 m, Wildcats Klagenfurt) și Ștefania Cheluță (România, 15 ani, 1.92 m, Juvenil Brașov);

UNIVERSALI/FALȘI: Ioana Baciu (România, 29 ani, 1.85 m, Volei Alba Blaj) și Sanja Popović-Gamma (Croația, 35 ani, 1.89 m, KPS Chemik Police);

EXTREME/SECUNZI: Sanja Bursać Gommans (Serbia, 29 ani, 1.78 m, Guangdong Evergrande), Bianka Buša (Serbia, 24 ani, 1.88 m, KPS Chemik Police), Anastasiya Bezsonova (Azerbaidjan, 19 ani, 1.87 m), Ramona Rus (România, 22 ani, 1.80 m, Volei Alba Blaj) și Sorina Miclăuș (România, 20 ani, 1.80 m, Volei Alba Blaj);

LIBERO: Silvija Popović (Serbia, 33 ani, 1.78 m, Altay Volleyball Club) și Luiza Ungerer de Carvalho Rocha (Brazilia, 31 ani, 1.66 m, Béziers Volley).

Darko Zakoč, care va începe cel de-al șaselea sezon pe banca echipei noastre, și-a stabilit colaboratorii. Aceștia sunt: Constantin Alexe (antrenor secund), cu care Darko Zakoč a mai colaborat la Tomis Constanța și la naționala României, Filip Marković (preparator fizic), Mladen Teofilović (statistician), Petru Ban (fizioterapeut) și Igor Kovacić (fizioterapeut).

La primul antrenament, programat luni, 12 august, au participat doar patru voleibaliste: Aleksandra Ćirović, Nađa Ninković, Noemi Oiwoh și Luiza Ungerer de Carvalho Rocha. Ca de obicei, prima ședință de pregătire a constat dintr-un meci meci de fotbal (foto), la care au participat jucătoarele prezente și componenții staff-ului tehnic, în frunte cu antrenorul principal Darko Zakoč.

Săptămâna viitoare se vor alătura lotului Sorina Miclăuș și Sanja Bursać Gommans. Vor lipsi de la prima parte a pregătirilor voleibalistele care se află la echipele naționale participante la turneul final al Campionatului European de volei feminin, programat în perioada 23 august - 8 septembrie 2019: Ioana Baciu și Ramona Rus (România), Bianka Buša, Maja Aleksić și Silvija Popović (Serbia), Sanja Popović-Gamma (Croația), Femke Stoltenborg (Olanda) și Anastasiya Bezsonova (Azerbaidjan). De asemenea, Ștefania Cheluță se pregătește cu naționala de junioare a României pentru turneul final al Campionatului Mondial Under 18, care se va desfășura în Egipt, în perioada 5-14 septembrie.

Campioana României se va pregăti la Blaj, în această perioadă Darko Zakoč programând câte două antrenamente fizice pe zi, care vor avea loc atât în sala proprie, cât și pe stadionul din Parcul „Avram Iancu”. Primele meciuri de pregătire vor avea loc în luna septembrie, iar în acest moment se lucrează la stabilirea datelor și a adversarilor din partidele de verificare.

În cei opt ani de existență, Volei Alba Blaj are în palmares patru titluri de campioană a României (2015, 2016, 2017 și 2019) și două Cupe ale României (2017 și 2019), formația din Alba reușind să obțină și cele mai mari performanțe din voleiul feminin de club din România, prin calificarea, în doi ani consecutivi, în finala Ligii Campionilor (2018) și în finala Cupei CEV (2019).

Programul turul Diviziei A1 2019/2020

Campioana României va debuta pe teren propriu în campania de apărare al celui de-al patrulea titlu național. Volei Alba Blaj va primi, în prima etapă, vizita formației Știința Bacău. Formația pregătită de Darko Zakoč va întâlni în deplasare, în prima parte a turului, echipele clasate pe podium în ediția precedentă de campionat: CSM Târgoviște (etapa a II-a) și vicecampioana CSM București (etapa a VI-a). În Cupa României, Volei Alba Blaj (deținătoarea trofeului) este calificată direct în sferturile de finală, unde va juca cu învingătoarea dintre CSU Belor Galați și CSM Târgu Mureș.

Pentru ediția viitoare de campionat, care va începe în luna octombrie, au confirmat participarea 12 echipe, sistemul de desfășurare fiind același ca în precedentele trei ediții: prima fază, sezon regulat cu 22 de etape și faza a doua, în care locurile 1-6 și 7-12 vor juca între ele, în sistem tur-retur și în care echipele vor intra cu punctele acumulate la finalul sezonului regulat.

Programul campioanei Volei Alba Blaj în turul Diviziei A1 2019/2020:

Etapa I: Volei Alba Blaj - Știința Bacău;
Etapa a II-a: CSM Târgoviște - Volei Alba Blaj;
Etapa a III-a: Volei Alba Blaj - CS "U" NTT Cluj;
Etapa a IV-a: CSM Târgu Mureș - Volei Alba Blaj;
Etapa a V-a: Volei Alba Blaj - CS Medgidia;
Etapa a VI-a: CSM București - Volei Alba Blaj;
Etapa a VII-a: Volei Alba Blaj - Rapid București;
Etapa a VIII-a: FC Argeș Pitești - Volei Alba Blaj;
Etapa a IX-a: Volei Alba Blaj - Dinamo București;
Etapa a X-a: Volei Alba Blaj - CSM Lugoj;
Etapa a XI-a: CSU Belor Galați - Volei Alba Blaj.

Volei Alba Blaj, în urna a treia a grupelor Ligii Campionilor

CSM Volei Alba Blaj a fost repartizată în urna a treia valorică la tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor, care va avea loc în data de 25 octombrie, la Sofia (Bulgaria). Campioana României va fi prezentă pentru a patra oară în grupele principalei competiții europene din voleiul feminin de club, ediția 2019/2020 având același format ca și în precedentul sezon. La startul competiției, care va începe pe 19 noiembrie, vor fi prezente 20 de echipe, 18 dintre acestea fiind direct calificate în faza grupelor, în timp ce ultimele două locuri vor fi ocupate de echipele care vor veni din fazele preliminare.

Iată urnele valorice anunțate de Confederația Europeană de Volei pentru ediția 2019/2020 a Ligii Campionilor la volei feminin, pe baza cărora vor fi stabilite cele cinci grupe:

- URNA I: VakifBank Istanbul (Turcia), Imoco Volley Conegliano (Italia), Dinamo Moscova (Rusia), Eczacibasi VitrA Istanbul (Turcia), Igor Gorgonzola Novara (Italia, Campioana Europei);

- URNA A II-A: LKS Commercecon Lodz (Polonia), RC Cannes (Franța), Lokomotiv Kalinigrad Region (Rusia), Bodowlani Lodz (Polonia), Nantes VB (Franța);

- URNA A III-A: CSM VOLEI ALBA BLAJ (România), Alianz MTV Stuttgart (Germania), Nova KBM Branik Maribor (Slovenia), Maritza Plovdiv (Bulgaria), LP Salo (Finlanda);

- URNA A IV-A: Fenerbahce Opet Istanbul (Turcia), Savino Del Bene Scandicci (Italia), Uralochka-NTMK Ekaterinburg (Rusia), cele două echipe venite din calificări.

Cele șase etape sunt programate, conform calendarului CEV, astfel:

- 19-21 noiembrie 2019 (deplasare);
- 26-28 noiembrie 2019 (acasă);
- 17-19 decembrie 2019 (deplasare);
- 21-23 ianuarie 2020 (deplasare);
- 4-6 februarie 2020 (acasă);
- 18 februarie 2020 (acasă).

Volei Alba Blaj a reușit, în 2018, cea mai mare performanță a unei echipe feminine de club în Liga Campionilor, când a disputat finala competiției. Campioana României în exercițiu mai are la activ o finală de Cupă CEV, disputată în acest an.

Nicu Goga

13.08.2019.