Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj a sărbătorit câștigarea celui de-al patrulea titlu de campioană a României

Volei Alba Blaj a sărbătorit împreună cu suporterii câștigarea celui de-al patrulea titlu de campioană a României din palmares. Formația noastră a primit, la finalul meciului de miercuri seara, cu CSM Lugoj (scor 3-1) marele trofeu acordat celei mai bune echipe de volei feminin din România, în timp ce jucătoarele și stafful tehnic au intrat în posesia medaliilor și a tricourilor de campioane, într-o festivitate la care au participat un număr foarte mare de suporteri, care au umplut, până la refuz, Sala „Timotei Cipariu”. Conducerea clubului dorește ca antrenorul care a obținut toate performanțele cu Volei Alba Blaj, Darko Zakoč, să continue alături de campioana României și în sezonul viitor. Ce a spus antrenorul sârb despre acest lucru, dar și alte declarații din tabăra campioanei României, citiți în acest articol.

Cu titlul câștigat cu o etapă înainte de final, noua campioană a României a abordat ultimul meci din acest sezon cu gândul la festivitatea de premiere, în cadrul căreia voleibalistele noastre au primit medaliile și tricourile de campioane, marele trofeu acordat celei mai bune echipe din România și s-au bucurat alături de suporteri de această nouă performanță. De aceea, partida a fost una fără miză, iar asistența a așteptat cu nerăbdare momentul în care campioanele au fost recompensate pentru parcursul excelent din acest sezon. Pe acordurile celebrului hit „We are the champions”, tunurile de confetti au fost puse la treabă în momentul în care căpitanul Nneka Onyejekwe a ridicat deasupra capului trofeul pentru campioana României 2019, înmânat de președintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan.

Volei Alba Blaj a câștigat campionatul după un parcurs aproape perfect. Din cele 25 de meciuri disputate, echipa noastră a câștigat 23 (22 de partide cu 3-0 sau 3-1, un meci cu 3-2) și a pierdut doar două întâlniri (o înfrângere cu 1-3 și una cu 2-3). Echipa pregătită de Darko Zakoč a câștigat în acest sezon 72 de seturi și a pierdut doar 11.

Cu patru titluri naționale câștigate (2015, 2016, 2017 și 2019), o Cupă a României (2017), o finală de Liga a Campionilor (2018) și o finală de Cupă CEV (2019), Volei Alba Blaj se poate lăuda cu un palmares impresionant, în condițiile în care clubul s-a înființat în urmă cu doar opt ani. În sezonul viitor, Volei Alba Blaj va juca, pentru a patra oară, în grupele Ligii Campionilor la volei feminin.

Declarații

Darko Zakoč, antrenor Volei Alba Blaj: „Fiecare titlu câștigat are specificul lui, iar cel din acest an nu a fost ușor de obținut. A fost un sezon cu bune și cu rele, am avut și oscilații în joc, cred că meciul de la București cu CSM (n.r. câștigat cu 3-2) a fost decisiv pentru titlu, iar ce a urmat a fost doar confirmarea acestui fapt.”

Referitor la anunțul conducerii, că au început negocierile pentru semnarea unui nou contract cu campioana României, tehnicianul sârb a confirmat că se gândește să rămână la Blaj, inima fiind cea care înclină spre continuarea colaborării cu echipa pe care a condus-o în ultimele cinci sezoane: „Eu sunt mulțumit că se dorește continuarea colaborării. Pe de altă parte, eu sunt de cinci ani aici, iar în cinci sezoane noi am câștigat tot ceea ce e posibil, am fost în finalele celor mai importante competiții europene, unde cred că am făcut minuni, ținând cont de adversarii pe care i-am întâlnit. E foarte greu ca în fiecare an să te lupți pentru toate aceste obiective, iar oamenii deștepți știu când trebuie să plece. Eu posibil să nu fiu deștept, dacă ar decide creierul probabil că aș pleca, dar la mine inima este mai tare acum...”

Nneka Onyejekwe, căpitan Volei Alba Blaj: „Am un sentiment de fericire, am muncit mult pentru acest obiectiv și cred că obiectivul sezonului este îndeplinit și mă bucur că am terminat campionatul sănătoase.”

Ioana Baciu: „A fost un sezon foarte greu, mă bucur că am terminat cu bine. Câștigarea titlului a fost ceea ce ne-am dorit cel mai mult și mă bucur că am reușit. Vreau să felicit toate colegele mele și să le mulțumesc pentru acest sezon și să le mulțumesc și tuturor celor care au fost alături de noi, staff, conducere, suporteri. A fost un sezon foarte interesant pentru mine, mi-a plăcut la Blaj și vedem ce va urma.”

Sonja Newcombe: „Este extraordinar, deoarece sezonul a fost foarte lung, dar și pentru că la primul meu sezon în România am câștigat campionatul. Sunt foarte fericită și considerăm că fost mai buni în acest sezon. Blajul este un oraș minunat, oamenii au fost primitori, ne-au susținut tot timpul și a fost minunat aici.”

Marina Vujović, liberoul care a devenit cea mai titrată jucătoare din istoria echipei Volei Alba Blaj: „Este extraordinar, nu există cuvinte care să poată descrie ceea ce simt acum. Acest titlul este foarte special pentru mine și cred că este cel mai important din carieră, mai ales după ceea ce s-a întâmplat anul trecut (n.r. când Marina a suferit o accidentare foarte grea). Blajul este a doua mea casă, cu siguranță, iar Volei Alba Blaj este, după Steaua Roșie Belgrad, cea mai importantă echipă din cariera mea!”

Primarul Gheorghe Valentin Rotar a ținut să felicite echipa și a dat asigurări că proiectul Volei Alba Blaj va continua ca până acum: „Este un titlu foarte prețios pentru că întotdeauna este greu să recâștigi, după numai un sezon, un titlu pe care l-ai obținut trei ani la rând. Cu atât mai fericit sunt! Echipa va continua să lupte pe toate fronturile ca de obicei, revenim în Liga Campionilor, acolo unde ne place mult și unde ne este locul și am început negocierile cu Darko Zakoč pentru prelungirea contractului care expiră acum. Este unul dintre cei mai mari antrenori din voleiul mondial, toate performanțele de aici i se datorează și normal că vrem să mergem mai departe cu el. În rest, ați văzut și azi cât de mult iubesc blăjenii Volei Alba Blaj.”

Urmează Cupa României

Sezonul nu este încheiat pentru Volei Alba Blaj, care va lupta săptămâna viitoare pentru cucerirea eventului. Marți, 14 mai, de la ora 18:30, Volei Alba Blaj va întâlni CSM București în semifinalele Cupei României, la turneul final găzduit de Alexandria, într-o partidă ce va fi transmisă în direct de Digisport. Dacă va trece de rivala sa, campioana României va juca în finală, miercuri, 15 mai, de la ora 17:00, cu învingătoarea dintre CSM Lugoj și CSM Târgoviște.

Nicu Goga

Foto. Andrei Stânea

09.05.2019.