Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Volei Alba Blaj s-a calificat în turul 3 prelimnar al Ligii Campionilor la volei feminin, după ce a învins, scor 3-0 (27-25, 25-20, 25-23), VK UP Olomouc, marți seara, în Sala Transilvania din Sibiu, după ce s-a impus și în Cehia, săptămâna trecută, cu 3-2. Pentru accederea în grupele celei mai importante competiții europene intercluburi, vicecampioana Europei trebuie să treacă, cel mai probabil, de Allianz MTV Stuttgart, care a învins în tur, în deplasare, cu 3-0, pe terenul celor de la Sliedrecht Sport (Olanda), partida retur fiind programată astăzi. Meciul tur va avea loc miercuri, 7 noiembrie, de la ora 18:00, în Sala Transilvania din Sibiu.

Gazdele nu au avut un meci uțor în fața celor 1700 de fani, vicecampioana Cehiei fiind foarte aproape să câștige primul set, după ce a salvat 4 mingi de set și a ratat o alta. Volei Alba Blaj a condus cu 24-20, a fost întoarsă apoi la 24-25, dar s-a mobilizat și a închis setul, scor 27-25. Setul secund a decurs în favoarea echipei noastre, care s-a impus cu 25-20. Și setul al 3-lea părea că se desfășoară sub aceleași coordonate, cu echipa din Blaj dictând ritmul, vicecampioana Europei conducând cu 17-10. Cehoaicele au revenit, profitând de relaxarea gazdelor, au egalat la 20 și au preluat conducerea, scor 23-22. Ca și în primul set, echipa noastră s-a mobilizat, a făcut 3 puncte consecutive și a închis setul și meciul, scor 25-23.

Ioana Baciu (foto), cu 16 puncte, a fost din nou principala realizatoare a vicecampioanei Europei în meciul cu VK UP Olomouc, de la Sibiu. Ea a fost urmată, în statitistica echipei noastre, de Sonja Newcombe (12 puncte), Maja Aleksić (10 puncte, 4 blocaje) și Ana Lazarević (9 puncte, 3 ași).

Darko Zakoč a început meciul în următoarea formulă: Lora Kitipova (1p.) - Sonja Newcombe (12p.), Maja Aleksić (10 p.), Ioana Baciu (16p.), Ana Lazarević (9 p.), Nađa Ninković (4p.) - Suzana Ćebić (libero 1). Au mai jucat: Marina Vujović (libero 2), Sara Hutinski, Mariya Karakasheva și Katerina Zhidkova (4p.).

Iată și câteva declarații de la finalul partidei de marți seara:

Darko Zakoč, antrenor Volei Alba Blaj: „Încă echipa nu arată ceea ce îmi doresc, avem probleme la organizarea jocului, la serviciu și la preluarea negativă, dar nu avem timp să ne plângem pentru că timpul este scurt și trebuie să pregătim meciul următor. Mă deranjează oscilațiile din joc și pot să spun că sunt mulțumit doar de rezultat și de faptul că ne-am calificat.”

Sonja Newcombe, jucătoare Volei Alba Blaj: „Suntem la faza în care încercăm să ne cunoaștem, să ne dăm seama ce putem oferi fiecare pentru această echipă, am avut și problemele din presezon cu ridicătoarele și cred că s-a văzut asta în jocul nostru. Mă bucur că am cîștigat, că am trecut în faza următoare, acesta era și obiectivul nostru și cred că vom arăta mai bine în viitor. Am avut parte de un public extraordinar și le mulțumesc pentru susținere.”

Jiří Teplý, antrenor VK UP Olomuc: „S-a văzut lipsa noastră de experiență, în special în momentele în care am fost foarte aproape să câștigăm seturi. Sigur că nu mă mulțumește rezultatul, puteam face mai mult, dar trebuie să ținem cont că am întâlnit o echipă valoroasă, care a plecat favorită încă din start. Sper să facem o figură cât mai frumoasă în Cupa CEV.”

Volei Alba Blaj se va întoarce săptămâna viitoare în Sala Transilvania, pentru prima manșă a turului 3 prelimnar al Ligii Campionilor. Vicecampioana Europei va juca, cel mai probabil, cu Allianz MTV Stuttgart, care a învins în tur, în deplasare, cu 3-0, pe terenul celor de la Sliedrecht Sport (Olanda), partida retur fiind programată miercuri. Meciul tur de la Sibiu va avea loc miercuri, 7 noiembrie, de la ora 18:00.

Nicu Goga

31.10.2018.