Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj, victorie cu Nantes VB, în Liga Campionilor

Volei Alba Blaj a obținut o victorie spectaculoasă în etapa a cincea a Ligii Campionilor. Campioana României a învins, aseară, la Sibiu, vicecampioana Franței, Nantes VB, cu 3-1 (27-29, 25-13, 27-25, 25-21) și și-a luat revanșa după înfrângerea din Franța. din prima etapă a Grupei D. Fără șanse de calificare în sferturile de finală ale competiției, Volei Alba Blaj și-a răsplătit suporterii cu o victorie în penultima etapă a fazei grupelor. Campioana României, care ocupă locul trei în grupă, cu 6 puncte, va întâlni, în ultima etapă, campioana Ungariei, Vasas Budapesta, la Sibiu, în data de 18 februarie, de la ora 17:00.

Desfășurat în fața a 1506 spectatori, meciul din Sala Transilvania, a fost spectaculos, cu momente dramatice și cu reveniri spectaculoase. Volei Alba Blaj a pierdut în prelungiri primul set (27-29), după ce a salvat două mingi de set și a ratat alte două, dar a defilat în cel de-al doilea parțial, pe care l-a câștigat la o diferență de 12 puncte. Un moment decisiv pentru soarta meciului a avut loc în setul al treilea, când campioana României a revenit de la 18-22 și s-a impus cu 27-25. În setul patru, Volei Alba Blaj a condus în permanență și, în ciuda faptului că vicecampioana Franței s-a apropiat pe final, a reușit să închidă meciul (25-21), care a durat 103 minute.

Ioana Baciu, cu 23 puncte reușite, a fost desemnată cea mai bună jucătoare de pe teren. De la Volei Alba Blaj, s-au remarcat, în această statistică, Maja Aleksić și Bianka Buša, ambele cu câte 15 puncte, o prestație excelentă având și Ramona Rus, intrată pe teren în finalul setului al treilea, care a reușit 6 puncte din tot atâtea atacuri. Liberoul Silvija Popović a dominat statistica la preluare (71% pozitivă, 35% excelentă). De la vicecampioana Franței, cele mai multe puncte au fost reușite de Lucille Gicquél (21) și Lauren Schad (15).

Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč: Femke Stoltenborg 4p. (1 as, 2 blocaje) - Bianka Buša 15p. (2 ași, 1 blocaj), Maja Aleksić 15p. (4 blocaje), Ioana Baciu (cpt.) 23p. (1 blocaj), Sanja Gommans 5p., Nađa Ninković 8p. - Silvija Popović (libero). Au mai jucat: Aleksandra Cirović, Sanja Gamma și Ramona Rus 6p.

Nantes VB, antrenor Cyril Ong Vathanara: Kaisa Alanko 3p. - Lindsey Vander Weide 12p. (1 as, 1 blocaj), Marine Sylves 7p. (3 blocaje), Lucille Gicquél 21p. (1 as, 4 blocaje), Odette NDoye 7p., Lauren Schad 15p. (4 blocaje) - Tatjana Burmazović (libero). Au mai jucat: Sarah Lecrosnier, Katharina Schwabe 7p. (2 blocaje), Emma Le Roux, Clémentine Druenne 2p. și Emelda Piata Zessi.

Darko Zakoč, antrenor Volei Alba Blaj: „Înainte de acest meci, Nantes a avut mai multe șanse, a venit foarte motivată, dar sunt fericit că fetele mele nu le-au lăsat sa câștige aici, mai ales că înfrângerea din Franța ne-a blocat șansele la calificare, și că am arătat adevărata față a echipei mele. A fost foarte important că ne-am revenit după primul set, care a fost foarte strâns și care a fost pierdut pe greșelile noastre. Ne dorim o victorie și cu Vasas Budapesta, pentru a încheia cu trei victorii acest sezon de Liga Campionilor și mai ales pentru a le mulțumi acestor minunați suporteri, care și astăzi au facut o atmosferă extraordinară!”

Cyril Ong Vathanara, antrenor Nantes VB: „Meci greu, foarte intens. Cred că meciul s-a decis în setul trei, pe care ar fi trebuit să îl câștigăm și probabil altul ar fi fost rezultatul final. Am făcut multe greșeli și poate că nu avem încă nivelul pentru calificarea în sferturile de finală. Așa este viața, acum trebuie să ne concentrăm pe campionatul intern și sa învațăm din greșelile de astăzi. Este foarte greu, pentru că ni s-au spulberat visele de calificare!”

În clasamentul grupei D, după meciul de aseară, conduce Imoco Conegliano (11 puncte, un meci mai puțin), urmată de Nantes VB (9 puncte), Volei Alba Blaj (6 puncte) și Vasas Budapesta (un punct, un meci mai puțin). În celalălt meci al Grupei D, la Budapesta, se vor întâlni Vasas Óbuda Budapesta și Imoco Conegliano, partida fiind programată astăzi, de la ora 20:00.

Ultimul meci al campioanei României în această ediție a Ligii Campionilor se va disputa în data de 18 februarie, de la ora 17:00, în Sala Transilvania din Sibiu, când Volei Alba Blaj va primi vizita campioanei Ungariei, Vasas Budapesta.

Nicu Goga

Foto: www.cev.eu.

06.02.2020.