Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Yamamay e-work Busto Arsizio - Volei Alba Blaj, manșa retur din finala Cupei CEV, azi, de la 21:30

Volei Alba Blaj va disputa, în această seară, la Busto Arsizio, în Italia, manșa retur a finalei Cupei CEV la volei feminin. Învinsă în turul de la Sibiu cu 3-0, echipa noastră are o misiune dificilă în tentativa de a câștiga primul său trofeu european. Pentru a realiza acest lucru, Volei Alba Blaj trebuie să învingă cu 3-0 sau 3-1 Yamamay e-work Busto Arsizio și apoi să se impună în setul de aur. Meciul Yamamay e-work Busto Arsizio - Volei Alba Blaj va începe la ora 21:30 și va fi transmis, în direct, de Digisport 3.

Învinsă săptămâna trecută categoric adversara de marți seara, echipa noastră speră să producă surpriza în fața celor 4.000 de spectatori așteptați în sala din Busto Arsizio. Pentru a face acest lucru, fetele noastre trebuie să joace un cu totul alt volei față de meciul tur, așa cum crede și antrenorul Darko Zakoč: „Așa cum am spus și după meciul de la Sibiu, am jucat foarte slab în manșa tur, când a fost o singură echipă pe teren, Busto Arsizio și nu ne-am ridicat la nivelul unei finale de cupă europeană. La meciul din Italia trebuie să jucăm altceva și să le arătăm tuturor că nu degeaba am disputat anul trecut o finală de Liga Campionilor și să confirmăm excelentul sezon pe care l-am avut în acest an în Cupa CEV. Șansele sunt mici acum, e greu să schimbi prea multe într-o săptămână, de aceea vrem să jucăm fără presiune, cu o altă atitudine și, de ce nu?, poate vom realiza ceva extraordinar”.

Gazdele de la Yamamay e-work Busto Arsizio sunt la doar două seturi de cucerirea celei de-a treia Cupe CEV din palmares, însă nu se așteaptă la o partidă ușoară. Marco Mencarelli, antrenorul principal al echipei italiene, spune că „va fi mai greu ca la Sibiu, dar eu cred că acasă suntem și mai puternici”, în timp ce căpitanul Alessia Gennari îndeamnă și ea la prudență, pentru că „voleiul ne învață că un meci este încheiat doar atunci când ultima minge atinge podeaua”.

Pentru Volei Alba Blaj este cea de-a doua finală de cupă europeană consecutivă, performanță unică pentru o echipă din România, indiferent de ramură sportivă, în ultimii 30 de ani.

Nicu Goga

26.03.2019.