Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, în Turcia, la prima întâlnire din proiectul școlar Erasmus+

Reprezentanții Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” au participat, în perioada 10-15 decembrie, la Istanbul (Turcia), la prima întâlnire în cadrul proiectului de parteneriat strategic în domeniul educației școlare Erasmus+, la care au fost prezenți membrii echipelor din România, Polonia, Italia și Turcia, partenere în acest program, anunță un comunicat de presă al instituției de învățământ din Blaj.

În perioada 10-15 decembrie 2018, Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj, reprezentată prin director, prof. dr. Alina Maria Dulău (manager de proiect), prof. Laura Staicu (inspector școlar la ISJ Alba) și prof. Iulia Ciolan (coordonator proiect), au participat la prima întâlnire în cadrul proiectului de parteneriat strategic în domeniul educației școlare - proiect de schimb interșcolar KA229. Reuniunea proiectului Erasmus+ a avut loc la Istanbul, în Turcia, iar alături de școala noastră au participat și membrii echipelor de proiect din Polonia, Italia și Turcia.

„Echipa din Turcia, o gazdă primitoare și prietenoasă, a organizat un program de activități variate și interesante, întâlniri cu reprezentanți ai ONG-urilor, spectacol cultural, asistențe la ore și cursuri de formare în conformitate cu tematica și acțiunile stabilite în cadrul proiectului: Human Rights and Citizenship. În prima zi a întâlnirii, delegația din România a prezentat câteva aspecte legate de țara noastră, orașul natal și școala în care își desfășoara activitatea peste 500 de elevi.” (Prof. Iulia Ciolan – coordonator de proiect)

Profesorii din școlile partenere au expus conținuturile programelor școlare pentru disciplinele în cadrul cărora se studiază Drepturile omului și Drepturile copilului, precum și activitățile și proiectele educaționale pe care fiecare școală le desfășoară pentru a promova aceste drepturi.

„În cadrul acestei întâlniri s-au stabilit responsabilitățile ce revin fiecărei țări, termenele de îndeplinire a sarcinilor și întâlnirile viitoare. Profesori și elevi din fiecare țară vor participa la întâlnirea de proiect din Polonia, în perioada 5-11 mai 2019, în România în octombrie 2019, iar în Italia în aprilie 2020.” ( Prof. Iulia Ciolan – coordonator de proiect).

La festivitatea de încheiere a reuniunii de proiect, toți profesorii au primit certificate de participare și un cadou creat de elevii școlii din Turcia, coordonați de profesoara de Arte plastice.

Întâlnirea din Turcia a pus bazele unei cooperări internaționale care îi implică nu doar pe elevi și profesori, dar și pe părinți și comunitatea locală.

Acest proiect Erasmus+ oferă profesorilor oportunitatea de a-și dezvolta competențele de comunicare, de cooperare și muncă în echipă, de a utiliza metode noi în predarea și consolidarea noțiunilor referitoare la drepturile omului și de a-i învăța pe elevi să fie toleranți și să accepte diferențele culturale.

Prof. Mona-Carmen Cârnaț,
Purtător de cuvânt al școlii

19.12.2018.