Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

„Crosul Speranței” Blaj revine în acest an

Vești bune pentru iubitorii de mișcare din Blaj! După ce anul trecut nu s-a putut desfășura din cauza situației epidemiologice de la nivel mondial, Asociația Clubul Sportiv Running&Cycling Club Blaj a făcut anunțul mult așteptat: „Crosul Speranței” Blaj va avea loc în perioada 9-10 octombrie 2021, pe Câmpia Libertății. Și în acest an, „Crosul Speranţei” Blaj va avea un caracter caritabil, o mare parte din sumele strânse din taxele de participare urmând a fi donate tinerilor cu dizabilităţi de la Serviciul de Ajutor Maltez din Blaj.

La fel ca la edițiile anterioare, pe lângă cursele copiilor, vor fi organizate și curse pentru adulți și adolescenți, Crosul Hobby (3 kilometri), Crosul Popular (8 kilometri) şi Semimaraton (26,4 kilometri). În plus, voluntarii evenimentului vor beneficia de un atelier (workshop) de dezvoltare personală și, ca de obicei, pentru copiii care vor participa sunt pregătite multe surprize.

În cel mai scurt timp Asociația Clubul Sportiv Running&Cycling Club Blaj va reveni cu detalii despre înscriere. Până atunci, organizatorii îi invită pe cei interesați să adăuge în agenda personală data evenimentului: 9-10 octombrie 2021.

Ediția a patra a „Crosului Speranţei" Blaj este organizată de Asociaţia Running&Cycling Club Blaj, în colaborare cu Primăria Municipiului Blaj.

Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj are ca obiective promovarea activităților fizice în aer liber, în rândul tuturor vârstelor, promovarea valorilor individuale și colective și organizarea de evenimente cultural-sportive în scop caritabil. Printre cele mai cunoscute evenimente organizate de asociație amintim „Crosul Speranței” Blaj, „Alerg pentru Autism” Blaj sau „Drumul scriitorilor (Via Scriptorum)” Blaj.

În afara acestor evenimente, Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj desfășoară campania caritabilă „Dăruiește speranță”, în cadrul căreia colectează și distribuie alimente, în fiecare an, de Paști și de Crăciun, persoanelor izolate, majoritatea în vârstă, din Munții Trascău.

Cea mai recentă activitate caritabilă a reprezentat-o proiectul „Scrisoare Iepurașului”, în cadrul căruia 11 copii din familii nevoiașe, din Blaj, Tiur și Mănărade, au primit cadouri de Paști, pe baza dorințelor exprimate de aceștia în scrisorile colectate de Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj, cadourile fiind distribuite în Săptămâna Mare a Paștilor, o campanie care s-a bucurat de un imens succes încă de la prima ediție.

Nicu Goga

20.05.2021.