Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

A treia doză de vaccin anti-COVID (serul Pfizer), disponibilă la Centrul de Vaccinare din Blaj

Doza a treia de vaccin anti-COVID este disponibilă de marți, 28 septembrie 2021, în zece centre de vaccinare din județul Alba, printre care și la centrul de vaccinare din municipiul Blaj, situat în Bulevardul Republicii. La Centrul Cultural ”Iacob Mureșianu” se fac imunizări cu serul Pfizer, zilnic între orele 08:00 - 20.00. Relații se pot obține și la numărul de telefon 0712-010.365.

Vaccinarea se poate face fie cu programare, fie prin prezentare directă la centrele din județ, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Alba. Persoanele nevaccinate și care doresc să se imunizeze cu unul din serurile aprobate se pot prezenta la oricare centru de vaccinare, pentru vaccinarea inițială și apoi pentru rapel.

Pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID, beneficiarul trebuie să îndeplinească două condiții: să aibă două doze de vaccin administrate și cel puțin 180 de zile (6 luni) trecute de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Doza a atreia de vaccin se va realiza doar cu produse pe bază de ARNm, Pfizer sau Moderna. În cazul celor care schema completă de vaccinare efectuată cu serul Astra Zeneca, pentru a treia doză se va opta între produsele Pfizer sau Moderna. În cazul persoanelor care au în schema de vaccinare produsul Johnson&Johnson nu se recomandă momentan doza de rapel. Doza a treia poate fi cerută atât de persoanele considerate vulnerabile (peste 65 de ani, cu boli asociate), cât și de celelalte categorii de persoane pentru care au trecut cel puțin 6 luni de la doza a doua, anunță Direcția de Sănătate Publică Alba.

29.09.2021.