Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: 94,2 % rată de vindecare a pacienților infectați cu coronavirus

Rata de vindecare a cazurilor de coronavirus în județul Alba este de 94,2 %, peste cea înregistrată la nivel național, care se situa miercuri la 91,7%. Până miercuri, 6,67% din populația județului a fost testată, raportat la un procent de testare de 2,65% realizat la nivel național, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Alba, într-un comunicat de presă.

În Alba, ca urmare a efectuării a peste 21.600 de teste, a fost identificat un procent de 1,9% persoane pozitive, raportat la 4% persoane pozitive identificate la nivel național. De asemenea, au fost prelucrate 4,24% din totalul testelor realizate la nivel național, județul nostru ocupând primul loc pe țară la numărul de testări raportat la populația județului.


„Nu este deloc întâmplător faptul că județul Alba înregistrează rezultate bune și foarte bune privind controlul răspândirii Sars-Cov2, ceea ce se reflectă în mod direct în indicatorii de testare, depistare și vindecare a bolii. A fost o muncă de echipă care a implicat mai multe instituții şi factori de decizie de la nivel judeţean şi central. Considerăm că abordarea noastră a fost una corectă și se dovedește că numai printr-o testare extinsă și susținută lucrurile au putut și pot fi ținute sub control”, afirmă Alexandru Sinea, director executiv al DSP Alba.

În județul Alba, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a ajuns miercuri, 10 iunie, la 413, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3 noi cazuri de infectare. În prezent, sunt 33 de cazuri active la nivelul județului. Până acum, 358 de persoane infectate cu COVID-19 s-au vindecat, iar 22 au decedat.

Nicu Goga

10.06.2020.