Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Alba: record de infectări într-o singură zi - 118 cazuri noi de COVID-19, dintre care 3 raportate la Blaj

În județul Alba, miercuri au fost confirmate 118 cazuri noi de Covid-19, un record al numărului de cazuri înregistrate într-o singură zi, de la începutul pandemiei. La Blaj au fost raportate 3 noi cazuri de coronavirus, ceea ce ridică la 12 numărul cazurilor confirmate în municipiul nostru în primele 6 zile ale lunii octombrie, în condițiile în care la data de 1 octombrie erau 13 cazuri active raportate într-un interval de 14 zile.

În ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri din județ au fost raportate la Aiud (20) și Alba Iulia (19). Urmare a testării de marți, în județul Alba au fost depistate 3 focare noi: la o casă privată de tip familial care funcționează pe teritoriul comunei Ciugud (la Șeușa), la un centru de recuperare de pe raza comunei Galda de Jos, aflat în subordinea DGASPC Alba și la o instituție care are sediul în Alba Iulia. Cele trei focare însumează circa 50 de persoane, informează Direcția de Sănătate Publică Alba.

Tot în ultimele 24 de ore, în județ s-au înregistrat și 4 decese ale unor pacienți diagnosticați cu Covid-19, care prezentau multiple comorbidități. Numărul total al deceselor a ajuns în județ la 79.

În prezent sunt 734 de cazuri active de coronavirus, fiind depășit cu mult numărul de 200 de locuri destinate pacienților diagnosticați cu Covid-19 amenajate în spitalele din județ. Peste 500 de persoane infectate se află la domiciliu, iar presiunea pe sistemul medical din județ crește. În acest sens, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se reunește miercuri pentru a analiza situația evoluției epidemiologice din Alba.

De la începutul pandemiei, în județul Alba s-au înregistrat 2.214 cazuri de coronavirus. 1.401 persoane au fost declarate vindecate. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 83.140, a informat DSP Alba.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a sancționat cu 2.500 de lei administratorul Casei private de bătrâni Anisia din Șeușa (Ciugud), în baza Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de prevenție privind extinderea virusului Sars-Cov-2. Practic, s-a constatat că aici nu s-a respectat metodologia națională de testare, la un interval de 14 zile, a beneficiarilor și a personalului, testare care ar fi trebuit solicitată de către conducerea stabilimentului.

În urma existenței unor informații și indicii ca aici ar fi izbucnit un focar de coronavirus, s-a organizat o testare a tuturor beneficiarilor și personalului. Din cele 44 de persoane testate, 36 au fost confirmate cu COVID-19 (29 – beneficiari și 7 - personal). În urma evaluării, 5 beneficiari au fost internați în spitalele din județ. Pentru ceilalți, medicii de familie de pe raza comunei Ciugud continuă evaluările iar în funcție de evoluția stării lor de sănătate vor fi carantianați sau internați.

De asemenea, în urma controalelor mixte efectuate, în zilele de 3 și 4 octombrie, la solicitarea IPJ Alba, la mai multe săli de evenimente din județ, pentru nerespectarea numărului de participanți admis la evenimente private, inspectorii DSP Alba au aplicat o sancțiune cu amendă contravențională, în valoare de 30.000 lei, la o sală de evenimente din orașul Abrud.

Nicu Goga

07.10.2020.