Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Apel Umanitar: micuța Eliana Maria, diagnosticată cu o tumoare cerebrală malignă, are nevoie de ajutor

O fetiță în vârstă de doi ani și cinci luni are nevoie urgentă de ajutor. Anul trecut, micuța Eliana Maria Robas a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală malignă, iar în prezent singura șansă rămâne efectuarea unei terapii cu protoni în Heidelberg, Germania. Mama și tatăl micuței, originari din comuna Cergău, sunt pregătiți să acceseze credite, să vândă tot, pentru ca fiica lor să ajungă la tratament, însă le este imposibil să reușească singuri. Suma de care au nevoie este de 122.100 de euro, mult peste posibilitățile familiei. De aceea, viața micuței stă acum în mâinile oamenilor cu suflet mare.

Donațiile se pot face in conturile: Ioan Robas (Banca Transilvania):

- RO26BTRLRONCRT0362119201 (cont in RON)
- RO73BTRLEURCRT0362119201(cont in euro)
- Prin #PayPal la adresa de email:ionrobas@gmail.com
- Prin #Revolut 0040748472422


Primele semne ale bolii au apărut în primăvara anului 2019, când părinții au observat că Eliana Maria stătea ore întregi șezută jos și rezemată de peretele camerei. Când se ridica, evita să pășească singură, iar afară îi era frică să calce pe iarbă.

După mai multe analize și constultații, medicii au descoperit că Eliana Maria are o presiune craniană ridicată, din această cauză ea înregistrând dificultăți majore cu echilibrul. Șocul a fost mare după ce medicii le-au transmis părinților că Eliana Maria, la doar un an și opt luni, a fost diagnosticată cu tumoare cerebrală malignă, mai exact Ependimom la creierul mic de gradul III.

Eliana Maria a fost internată în mai 2019 la Cluj și operată complet de cel mai bun neurochirurg din România, Prof. Dr. Ioan Ștefan Florian. Medicul a extras tumoarea, care avea o mărime de 6 cm x 4 cm și 9 mm în cantitate de 100%. După intervenția chirurgicală,, au urmat opt cure de citostatice la Institutul Oncologic Cluj!

Spre sfârșitul tratamentului, când părinții credeau că totul merge bine, aceștia au primit o veste și mai groaznică. La RMN-ul făcut în 20 decembrie 2019, medicii au transmis că tumoarea a recidivat, crescând iarăși la o mărime de 20 mm x 16 mm. Curele de citostatice nu au reușit să elimine celulele canceroase. Eliana Maria urmează să fie operată, în această lună, de Prof. Dr. Ioan Ștefan Florian, pentru a extrage din nou tumorul nou crescut.

În Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2019, i-a fost administrată a noua cură de citostatice în mod preventiv, pentru că medicii nu știu cu ce rapiditate tumoareal ar crește în lipsa tratamentului.

Având în vedere că în România nu se poate face radioterapie până la vârsta de trei ani, medicii din Cluj recomandă terapie cu protoni, adică radiere cu proton. Însă în țară nu există radioterapie cu protoni. Dosarul Elianei a fost trimis la mai multe centre din Germania, care aplică radioterapie cu protoni chiar și la copiii de vârsta Elianei au anunțat părinții fetiței.

Pe data de 8 ianuarie, familia a aflat că Centrul din Heidelberg (KiTZ) o va primi pe Eliana pentru terapia cu protoni. Medicii din Heidelberg au analizat cazul Elianei și sunt în acord comun cu Oncologia din Cluj, cu privire la necesitatea urgentă a terapiei cu protoni.

Costul pentru a o salva pe micuța Eliana este oficial de 122.100 de euro. Fiind o familie normală și modestă, aceasta nu poate acoperi costurile. „Apelăm în mod sincer, în mod disperat și deznădăjduit, la bunătatea dumneavoastră, pentru a o salva pe Eliana Maria. Micuța va fi în curând din nou operată în Cluj-Napoca. Apoi, după o durată de minim 14 zile de la operația din Cluj, Eliana poate fi primită de Centrul de Terapie pentru Copiii cu Cancer din Heidelberg (KiTZ).”

Donațiile se pot face in conturile: Ioan Robas (Banca Transilvania):

- RO26BTRLRONCRT0362119201 (cont in RON)
- RO73BTRLEURCRT0362119201(cont in euro)
- Prin #PayPal la adresa de email:ionrobas@gmail.com
- Prin #Revolut 0040748472422


10.01.2020.