Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blăjenii care vor merge duminică la vot nu vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere

Blăjenii care vor merge duminică la vot nu vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere. În ziua votului, NU va fi nevoie de declarație sau adeverință pentru deplasarea în afara locuinței, în localitățile carantinate. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a avizat o astfel de măsură pentru alegerile de duminică, iar Guvernul a aprobat propunerea CNSU. Vă reamintim, municipiul Blaj se află în carantină până luni, 7 decembrie, ora 24:00.

Aproape 17.000 de blăjeni cu drept de vor sunt așteptați la urne duminică, 6 decembrie 2020, să voteze la alegerile parlamentare, pentru Senat și Camera Deputațiilor. La Blaj, scrutinul electoral este organizat în 17 secții de votare, aceleași ca și alegerile locale de la finalul lunii septembrie. Secțiile de votare se vor deschide duminică dimineața la ora 7:00 și se vor închide la ora 21:00.


La fel ca la alegerile locale din 27 septembrie, este obligatorie purtarea măștii de protecție, dezinfectarea continuă a mâinilor de către membrii secției de votare după contactul cu materialele de votare sau cu actele de identitate ale alegătorilor. În cazul alegătorilor, la intrarea în secția de votare li se va măsura temperatura și se va face o analiză epidemiologică. Alegătorii vor trebui să își dezinfecteze mâinile înainte de intrarea în secția de votare.

Toți cetățenii care nu se pot deplasa la secția de votare, pe baza unor documente de la medicul de familie ori de la medicul specialist, pot solicita urna specială, de la secția de votare cea mai apropiată de unitatea sanitară unde sunt internați sau, dacă sunt la domiciliu, de la secția la care sunt arondați. Aceasta va fi transmisă președintelui secției de votare, sâmbătă 5 decembrie, între orele 18.00 – 20.00, astfel încât să primească acasă duminică urna mobilă și să voteze de la domiciliu persoanele care au afecțiuni medicale din cauza cărora nu se pot deplasa, dar și persoanele care se tratează pentru Covid-19, carantinate sau izolate la domiciliu.

Pe baza cererii, o echipă de la secția de votare se va deplasa cu urna specială la domiciliu sau la unitatea sanitară, în condiții de pandemie, cu protecție sanitară. Cei care merg cu urna mobile la domiciliul alegătorilor, cu măști, mănuși și dezinfectant. Persoana care votează va purta mască și își va dezinfecta mâinile înainte de a vota.

Lista secțiilor de votare și numerotarea acestora la alegerile pentru desemnarea reprezentanților în Senat și Camera Deputaților:

- Piaţa Agroalimentară din zona Gării (75);
- Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”, situată lângă Câmpia Libertății (76);
- Baza de Agrement Blaj (77),
- Grădiniţa de copii cu program prelungit de pe strada Eroilor (78);
- Şcoala Gimnazială „Toma Cocișiu” (79);
- Centrul Cultural „Iacob Mureşianu" (80);
- Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” (81);
- Serviciul Public de Asistență Socială (82);
- AJVPS Blaj (fostul CET) de pe strada Gheorghe Bariţiu (83);
- Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” (84);
- Colegiul Naţional „I.M Clain" Blaj (85);
- Şcoala Gimnazială „Petru Pavel Aron” Veza (86);
- Şcoala Gimnazială „I. M. Moldovan” Izvoarele (87);
- Grădiniţa de copii de pe strada Păcii, Izvoarele (88);
- Şcoala Gimnazială Mănărade (89);
- Şcoala Primară Petrisat (90);
- Şcoala Gimnazială Tiur (91).

Nicu Goga

04.12.2020.