Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blăjenii sunt invitați să participe la alcătuirea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Blăjenii sunt invitați să participe la alcătuirea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Blaj (PMUD). Locuitorii și cei care fac parte din viața citadină a orașului sunt invitați să completeze un chestionar online, în scopul identificării preferințelor de deplasare și ale aspectelor negative/pozitive în modul în care funcționează transportul în municipiul Blaj. Chestionarul poate fi completat, în mai puțin de zece minute, la adresa: PMUD Blaj

Pentru exercițiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europene, nici o comunitate locală nu va putea accesa fonduri europene nerambursabile fără a avea aprobate documentele strategice de dezvoltare, respectiv Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) și Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă (SIDU).

În acest sens, Primăria Municipiului Blaj a demarat procedurile de realizare a acestor două documente strategice. PMUD Blaj este un proiect finanțat din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă. Administrația locală dorește ca anul 2021 să o găsească pregătită pentru accesarea fondurilor europene în domeniul mobilității urbane.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Blaj (PMUD) este documentul strategic conceput pentru a satisface nevoia de mobilitate în municipiul Blaj. Acest document va oferi soluții care vizează armonizarea dezvoltării urbane cu dezvoltarea infrastructurii de transport, facilitarea conexiunilor Blajului la marile culoare de transport, astfel încât Blajul să devină un oraș accesibil și incluziv, favorabil dezvoltării economice, un oraș inteligent care să asigure posibilitatea deplasării eficiente și prietenoase cu mediul, un oraș sigur și cochet, unde culoarele de transport vor face ca trecutul și viitorul să se întâlnească armonios în viața de zi cu zi.

Nicu Goga

24.08.2020.