Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Încă 4 noi cazuri de Covid-19; incidența urcă la 1,45 (30 cazuri active)

Încă 4 noi cazuri de coronavirus au fost raportate la Blaj în cursul zilei de miercuri, 14 octombrie. 30 de cazuri de infecție cu Covid-19 s-au înregistrat la Blaj, în perioada 30 septembrie - 13 octombrie, conform statisticii prezentate de Direcția de Sănătate Publică Alba. Incidența la mia de locuitori a urcat, la Blaj, la 1,45 și reprezintă cea mai mare înregistrată de la începutul pandemiei. Toate instituțiile de învățământ din oraș rămân în scenariul galben, hibrid, al desfășurării activității.

În scenariul roșu au intrat mai multe orașe din județul Alba, după ce incidența cazurilor la mia de locuitori a depășit cifra 3. Alături de Aiud, care se menține cu cea mai mare incidență (5,91), se află în această situație Ocna Mureș (4,33), Câmpeni (3,80), Alba Iulia (3,11) și Sebeș (3,01). În mediul rural din județul Alba, cea mai mare incidență a cazurilor active de Covid-19 se înregistrează în comunele Săliștea (8,19) și Stremț (5,84). În mediul rural, comunele Blandiana, Ciugud, Hopârta, Săliștea, Stremț, Unirea și Vințu de Jos sunt de asemenea în scenariul roșu.

Cu o incidență de 2,75 cazuri active la mia de locuitori, înregistrate în ultimele 14 zile, când au fost raportate 848 de cazuri, județul Alba rămâne pe primul loc din punct de vedere al incidenței cazurilor de coronavirus între județele din țară. Pe primul loc se află Bucureștiul, cu 2,82 cazuri la mia de locuitori, potrivit datelor publicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică.

Alte 143 cazuri noi de Covid-19, din 1.159 de teste, au fost raportate în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise miercuri, 14 octombrie, de către Direcția de Sănătate Publică Alba. Este cel mai mare număr de infectări înregistrate într-o singură zi în județul Alba de la începutul pandemiei. Tot un record îl reprezintă și numărul cazurilor active, care a ajuns în județ la 1.318. Cele mai multe cazuri noi au fost anunțate la Alba Iulia (39), Ocna Mureș și Sebeș (câte 16), Aiud și Galda de Jos (câte 14) și Cugir (11).

De la începutul pandemiei, în județul Alba au fost înregistrate 2.880 de infectări. 1.467 persoane au fost declarate vindecate, iar 95 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 au decedat.

Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 88.620.

Nicu Goga

14.10.2020.