Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: 12 noi cazuri de Covid-19 raportate luni, incidență de 11,88

47 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele trei zile la Blaj, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Alba. 16 cazuri au fost raportate sâmbătă, 19 cazuri au fost anunțate duminică, iar 12 cazuri au fost confirmate luni. În comunele din zona Blaj, în ultimele trei zile au fost raportate, în total, 29 cazuri: 8 la Valea Lungă, 7 la Șona, 4 la Jidvei, câte două la Cetatea de Baltă și Crăciunelu de Jos, Bucerdea Grânoasă și Sâncel și câte un caz la Cenade și Cergău.

Cu 247 cazuri active, înregistrate în perioada 9 - 22 noiembrie, municipiul Blaj a ajuns la o rată de infectare de 11,88 cazuri la mia de locuitori. În comunele din zona Blajului, incidența cazurilor de coronavirus este următoarea: Bucerdea Grânoasă - 10 cazuri (4,37), Cenade - 9 cazuri (9,01), Cergău - 8 cazuri (4,91), Cetatea de Baltă - 6 cazuri (1,94), Crăciunelu de Jos - 7 cazuri (3,26), Jidvei - 8 cazuri (1,50), Sâncel - 14 cazuri (5,34), Șona - 18 cazuri (4,10) și Valea Lungă - 28 cazuri (8,77).

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost raportate alte 63 de noi infectări, din 453 de teste efectuate. De la începutul pandemiei, în județul Alba au fost înregistrate 9.105 cazuri de coronavirus. 6.373 persoane s-au vindecat, iar 243 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 au decedat. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 120.262, informează Direcția de Sănătate Publică Alba.

În ultimele 24 de ore, pe raza județului Alba, au fost sancționate 120 de persoane care nu au avut mască de protecție sau au purtat-o incorect și 92 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea. În cele șase localități carantinate din județ, printre care și municipiul Blaj, au fost depistate și sancționate 106 persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au continuat și controalele pe timp de noapte și s-a acționat în filtre amplasate la intrările și ieșirile din cele șase localități carantinate.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 210 polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 48 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 320 de mijloace de transport, din care 75 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 8.149 de persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 120 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 92 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 14.500 lei.

În filtrele constituite la intrările și ieșirile celor șase localități carantinate (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud), precum și pe raza acestora, au acționat 149 de forțe de ordine care au controlat 4.743 de persoane și 2.856 de autovehicule. Au fost depistate și sancționate 106 persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Reamintim faptul că, în intervalul orar 06:00 – 22:00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula doar în anumite situații prevăzute de actul normativ, printre care amintim deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanță, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietății sau pentru alte motive justificate cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie.

În intervalul orar 22:00 – 06:00 este permisă circulația persoanelor numai în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, respectiv pentru deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie.

Nicu Goga

23.11.2020.