Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: 5 cazuri de Covid-19 raportate vineri; 14 cazuri înregistrate în perioada 11-24 septembrie

16 cazuri de Covid-19 au fost înregistrate în municipiul Blaj în perioada 11-24 septembrie 2020, ceea ce corespunde unei incidențe de 0,78 cazuri la mia de locuitori într-o perioadă de 14 zile, se arată într-un raport prezentat de Direcția de Sănătate Publică Alba. Lor li se adaugă alte 5 cazuri noi de coronavirus, raportate vineri, 25 septembrie, în municipiul Blaj.

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost raportate 44 cazuri noi de Covid-19 și 3 decese ale unor pacienți diagnosticați cu coronavirus (doi bărbați în vârstă de 64 de ani și un bărbat în vârstă de 88 ani), care aveau multiple comorbidități.

De la începutul pandemiei și până acum, în județul Alba, 1.655 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 1.164 s-au vindecat și 64 au decedat. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 75.153.

Numărul crescut de cazuri depistate în ultimele 24 de ore este determinat de testarea masivă a contacților direcți ai cazurilor pozitive identificate anterior și trebuie interpretat în contextul creșterii aproape constante a numărului de cazuri din ultima perioadă, ca urmare a unei răspândiri comunitare accentuate a virusului, a anunțat Direcția de Sănătate Publică Alba. Astfel, sunt înregistrate mai multe cazuri pentru că există și mai mulți contacți (suspecți), stabilindu-se că fiecare persoană pozitivă are cel puțin un contact (membru de familie sau apropiat). Scopul DSP Alba este în continuare de a testa cât mai mult, pentru a depista și izola pozitivii și astfel a limita, pe cât posibil, răspândirea virusului. Raportat la numărul de teste, procentul de pozitivi a fost ieri de 4,8%.

Nicu Goga

25.09.2020.