Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Aproape jumătate din fondurile necesare pentru construcția noului pod peste calea ferată, de la bugetul național; lucrările încep în luna august

Municipiul Blaj va primi suma de șapte milioane de lei, de la bugetul de stat, pentru reabilitarea și modernizarea „Podului Minciunilor”, după ce parlamentarii au adoptat marți bugetul de stat al României. Astfel, a fost adoptată Anexa nr. 7/03 din proiectul Bugetului de Stat pe anul 2021, prin care se alocă suma de șapte milioane de lei Municipiului Blaj, pentru finanțarea obiectivului de investiții „Pasaj superior km 377+131 - Podul Minciunilor”. Valoarea investiției va fi de aproximativ 15 milioane de lei, iar lucrările vor începe în luna august a acestui an.

Practic, la finalizarea acestora, estimată pentru luna iunie 2022, municipiul Blaj va avea un pod nou nouț, cu cinci benzi de circulație rutieră și două trotuare, care vor fi acoperite și încălzite, pentru circulația pietonală. Noul pod va avea o arhitectură modernă, care respectă patrimoniul existent în zonă, unde sunt prezente clădiri istorice, realizând, din punct de vedere urbanistic, o armonie perfectă între prezent, trecut și viitor.

În prezent, studiul de fezabilitate, realizat în baza unui concurs de soluții organizat în anul 2020, este finalizat, iar în perioada următoare proiectul tehnic și execuția lucrării urmează să fie scoase la licitație, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar, care a mai precizat că noul pod, dincolo de utilitatea lui, prin rezolvarea problemelor de trafic, va reprezenta una dintre cele mai spectaculoase construcții din România.

Edilul blăjean i-a mulțumut public, pentru alocarea celor șapte milioane de lei de la bugetul de stat, deputatului liberal Florin Roman, despre care a spus că „își ține promisiunile față de Blaj”.

Nicu Goga

03.03.2021.