Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Au început înscrierile la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, pentru anul universitar 2020/2021

Au început înscrierile pentru admiterea în anul universitar 2020/2021 la Facultatea de Teologie Greco-Catolică - Departamentul Blaj din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca. Prima sesiune de admitere se desfășoară în perioada 10 – 23 iulie 2020.

Formele de învățământ propuse de Facultatea de Teologie Greco-Catolică Blaj sunt: învăţământ de zi, nivel licenţă, cu durata studiilor de 4 ani și nivel master, cu durata studiilor de 2 ani. Admiterea va consta din depunerea dosarelor de înscriere la secretariat și un colocviu, în vederea ocupării locurilor bugetate sau cu taxă. Pentru înscrieri și mai multe detalii, cei interesați pot obține mai multe detalii online pe site-ul Facultății, gct.ubbcluj.ro, sau se pot adresa direct la sediul Facultăţii de Teologie din Blaj, str. Piaţa 1848, nr. 1, telefoane: 0258-710.440 și 0745-915.934.


„Facultatea se adresează atât absolvenţilor de liceu şi tinerilor care doresc să devină preoţi, cât şi laicilor sau mirenilor, băieţi sau fete, bărbaţi sau femei, care doresc să-şi lărgească orizontul credinţei, să-şi aprofundeze motivaţiile propriei vieţi şi chiar să participe la acţiunea didactică, pastorală şi social-educativă a Bisericii.

Facultatea oferă un program de cursuri bogat şi actual, dar şi preocuparea pentru cultivarea unei autentice vieţi spirituale.

Admiterea va consta din depunerea dosarelor de înscriere la secretariat și un colocviu, în vederea ocupării locurilor bugetate sau cu taxă.

Teologia este un domeniu fascinant, care aduce cu sine o bogăţie inestimabilă sufletească şi intelectuală, implică satisfacţii şi bucurii deosebite; aventura unei vieţi în Hristos împlineşte omul în toate dimensiunile sale şi îl determină să îşi trăiască propria vocaţie în perspectiva vieţii şi a veşniciei, dar şi oferă un răspuns inteligibil la marile întrebări şi provocări ale lumii în care trăim; ne ajută să depăşim crizele vieţii şi să înfruntăm cu curaj, entuziasm şi credinţă viitorul nostru.

Teologia, ca domeniu de cugetare despre Dumnezeu și despre iubirea Sa față de oameni, trebuie să fie prioritatea fiecărui om. Însă cei care intenționează să studieze în mod sistematic fascinanta lume a cunoașterii teologice se înscriu la Facultatea de Teologie, deschisă tuturor, unde pe parcursul a patru ani de nivel licență și a doi ani de nivel master au privilegiul de a beneficia de informații și valori atât de necesare pentru viața de acum și pentru mântuirea veșnică. Absolvenții Facultății de Teologie Greco-Catolică de la Blaj pot deveni preoți ori credincioși mireni sau laici cu principii corecte și o viață împlinită în Hristos. Porțile teologiei sunt deschise tuturor.

Dacă aceste aspecte vă preocupă şi dacă vreţi să urmaţi o Facultate sau un Master în oraşul vostru, Vă aşteptăm pentru mai multe detalii online pe site-ul Facultății, gct.ubbcluj.ro, sau la sediul Facultăţii de Teologie din Blaj, str. Piaţa 1848 nr. 1, telefon nr. 0258-710.440 sau 0745-915.934”, se arată în comunicatul singurei instituții de învățământ universitar din municipiul Blaj.

Nicu Goga

14.07.2020.