Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Au început înscrierile pentru ediția din acest an a „Crosului Speranței”

Au început înscrierile pentru ediția din acest an a „Crosului Speranței” Blaj, care se va desfășura în perioada 9-10 octombrie 2021, pe Câmpia Libertății. Până la 1 octombrie, toți cei care doresc să alerge la ediția a patra a „Crosului Speranței” se pot înscrie la sediul Serviciul de Ajutor Maltez din Blaj, situat în Bulevardul Republicii, de luni până vineri, între orele 16:00 și 19:30 sau pe site-ul my-run.ro . Taxele de înscriere variază între 20 lei (cursele copiilor) și 70 lei (semimaraton). Și în acest an, „Crosul Speranţei” Blaj va avea un caracter caritabil, o mare parte din sumele strânse din taxele de participare urmând a fi donate tinerilor cu dizabilităţi de la Serviciul de Ajutor Maltez din Blaj.

Din cauza măsurilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus și pentru ca manifestarea să se desfășoare în cele mai sigure condiții, în acest an „Crosul Speranţei” se va desfășura pe parcursul a două zile. Sâmbătă, 9 octombrie, vor avea loc cursele adulților, iar duminică, 10 octombrie, se vor desfășura întrecerile pentru copii. La finalul fiecărei zile de concurs vor avea loc festivitățile de premiere.

Organizatorii propun pentru acest an următoarele curse:

Sâmbătă, 9 octombrie 2021, Cursele copiilor - 6 ani și mai mici (fete și băieți): distanța 300 m (taxă de participare 20 lei);
- 7-8 ani (fete și băieți): distanța 600 m (taxă de participare 20 lei);
- 9-10 ani (fete și băieți): distanța 600 m (taxă de participare 20 lei);
- 11-12 ani (fete și băieți): distanța 600 m (taxă de participare 20 lei);
- 13-14 ani (fete și băieți): distanța 1.200 m (taxă de participare 20 lei).

Duminică, 10 octombrie, Curse pentru adolescenți și adulți

- Traseul Hobby (3 km), 15-60+ ani, pe categorii de vârstă (taxă de participare 50 lei);
- Traseu Apidava (8 km), 16-60+ ani, pe categorii de vârstă (taxă de participare 60 lei);
- Semimaraton NLA (20,5 km), 16-60+ ani, pe categorii de vârstă (taxă de participare 70 lei).

La fel ca la edițiile anterioare, voluntarii evenimentului vor beneficia de un atelier (workshop) de dezvoltare personală și, ca de obicei, pentru copiii care vor participa sunt pregătite multe surprize.

Ediția a patra a „Crosului Speranţei" Blaj este organizată de Asociaţia Running&Cycling Club Blaj, în colaborare cu Primăria Municipiului Blaj.

Anul trecut, „Crosul Speranței” Blaj nu s-a putut desfășura din cauza situației epidemiologice de la nivel mondial.

Asociația Club Sportiv Running&Cycling Club Blaj are ca obiective promovarea activităților fizice în aer liber, în rândul tuturor vârstelor, promovarea valorilor individuale și colective și organizarea de evenimente cultural-sportive în scop caritabil. Printre cele mai cunoscute evenimente organizate de asociație amintim „Crosul Speranței” Blaj, „Alerg pentru Autism” Blaj sau „Drumul scriitorilor (Via Scriptorum)” Blaj.

Nicu Goga

06.09.2021.