Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: branșamente ilegale la electricitate, descoperite de SDEE Transilvania Sud și jandarmi

Patru echipe din cadrul Sucursalei Brașov a SDEE Transilvania Sud, alături de mai mulți jandarmi din Alba, au efectuat, miercuri, 135 de controale la instalațiile electrice ale utilizatorilor din municipiul Blaj. Din totalul instalațiilor verificate, au fost identificate opt locuri cu consum neautorizat de energie electrică, fără contract de furnizare sau prin racordarea unor instalații clandestine la coloanele de branșament (înaintea grupurilor de măsură) și două locuri de consum, unde s-a identificat deteriorarea coloanei de distribuție, în vederea refacerii branșamentului electric.

Toate aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.

Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte, afirmă autoritățile competente.

Sursa: Alba24.ro

11.06.2020.