Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” va fi Centru de vaccinare anti-COVID-19 pentru populație

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, convocat în ședință extraordinară în data de 11 ianuarie 2021, a decis schimbarea temporară a destinației spațiului Centrului Cultural „Iacob Mureșianu”, situat în municipiul Blaj, strada Republicii, nr. 36, în structură medicală – Centru de vaccinare anti-Covid-19. Data la care va începe vaccinarea pentru populația largă va fi făcută publică de către Ministerul Sănătății. Ulterior acestei date vor putea începe și înscrierile în vederea primirii vaccinului anti-Covid-19.

Luni, 11 ianuarie, la Blaj a fost raportată o incidență a cazurilor de coronavirus de 1,88 cazuri active la mia de locuitori, după ce duminică aceasta era de 2,07. În perioada 28 decembrie - 10 ianuarie au fost înregistrate, la Blaj, 39 de cazuri active de Covid-19. În ultimele trei zile, s-au înregistrat 9 noi cazuri de coronavirus în municipiul Blaj, patru sâmbătă, patru duminică și unul luni. De la începutul anului 2021, în municipiul Blaj au fost raportate 29 de cazuri de coronavirus, ziua de 2 ianuarie fiind singura în care nu au fost înregistrate cazuri noi de coronavirus în orașul nostru.În ultimele trei zile, 6 cazuri noi au fost înregistrate în comunele din zona Blaj, două la Valea Lungă și la Șona și câte unul la Crăciunelu de Jos și Sâncel.

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost raportate 22 de noi infectări, din 321 de teste efectuate. De la începutul pandemiei, în județul Alba au fost înregistrate 12.922 cazuri de coronavirus. 11.749 de persoane s-au vindecat, iar 341 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 au decedat. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 146.246, informează Direcția de Sănătate Publică Alba.

225 de angajați ai Spitalului Municipal Blaj s-au vaccinat în primele cinci zile ale campaniei de imunizare anti-COVID din județul Alba.

DSP Alba informează că duminică a fost distribuită în județ o noua tranșă de vaccinuri anti-COVID marca Pfizer. Este vorba despre 45 de flacoane totalizând 225 de doze destinate tot primei faze, în care sunt vaccinate persoanele din sistemul medical. Astfel, la Spitalul Municipal Blaj au fost distribuite încă 40 de doze de vaccin.

Pana in prezent, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, care in judetul Alba a demarat in 4 ianuarie, au fost imunizate 1994 de persoane.

Reamintim că prima fază a campaniei de vaccinare, care a debutat în județul Alba luni, 4 ianuarie, se adresează exclusiv personalului medical din județ. Data la care va începe vaccinarea pentru populația largă va fi făcută publică de către Ministerul Sănătății. Ulterior acestei date vor putea începe și înscrierile în vederea primirii vaccinului anti-COVID.

Nicu Goga

11.01.2021.