Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Concurs de robotică la Colegiul Național „I. M. Clain”, sâmbătă, 25 ianuarie - AUDIO

Sâmbătă, 25 ianuarie, începând cu ora 10:00, echipa de robotică a Colegiului Național “Inochentie Micu Clain” Blaj, Rubix, organizează un concurs de robotică. Vor concura 17 echipe din țară, participante la competiția de robotică „First Tech Challenge” România. În sala de sport a școlii, vor fi meciuri demonstrative între roboți, iar participanții vor avea ocazia să vadă cum se desfășoară cu adevărat un astfel de meci și să simtă spiritul acestei competiții. Evenimentul va fi însoțit și de o strângere de fonduri pentru Eliana Maria, o fetiță cu două tumori pe creier, care are nevoie de 100.000 de euro pentru tratament.

RUBIX DEMO face parte din seria concursurilor tip demo care au loc la nivel național, în cadrul competiției organizată de Asociația Nație prin Educație. Scopul acestei competiții este de a aduce pasionații de robotică împreună și de a facilita împărtășirea experiențelor și colaborarea.

Evenimentul va fi însoțit și de o strângere de fonduri pentru Eliana, o fetiță cu două tumori pe creier care are nevoie de 100.000 de euro pentru tratament, iar împreună vrem să o ajutăm cât mai mult posibil, transmit organizatorii.

RUBIX DEMO va avea loc cu sprijinul conducerii Colegiului Național ”Inochentie Micu Clain” și al unor sponsori locali: Salon AnaDona, Hotel Târnavele, Pati Doina, Apidava, se arată în invitația transmisă de Echipa RUBIX, al cărei mentor este prof. Romanța Ghiță.

Mai multe amănunte despre evenimentul din 25 ianuarie ne oferă elevii Diana Străjan și Vasile Bogdan, membri ai echipei de robotică a Colegiului Național “Inochentie Micu Clain” Blaj, în fișierul audio de mai jos.

Nicu Goga

24.01.2020.