Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: curse de ciclism pentru copii, cu ocazia trecerii Turului Sibiului prin oraș

ACS Running&Cycling Club Blaj, Primăria Blaj și Turul Ciclist al Sibiului vor organiza în data de 6 iulie 2021 competiția ciclistă KIDS RACE, o cursă de biciclete dedicată copiilor cu vârsta de până la 14 ani, amatori ai acestui sport. Evenimentul va avea loc pe Câmpia Libertății, unde cei mici vor putea parcurge cu bicicleta diferite distanțe, pe categorii de vârstă și gen. Pentru copiii de 6 ani sau mai mici este permisă folosirea roților ajutătoare, a trotinetei sau a altor biciclete specifice vârstei.

Vor fi organizate următoarele curse pentru copii:

- 6 ani și mai mici: 300 m;
- 7-8 ani: 600 m;
- 9-10 ani: 900 m;
- 11-12 ani: 1.200 m;
- 13-14 ani: 1.800 m.

Înscrierile sunt gratuite și se vor face pe Câmpia Libertății, în ziua evenimentului, între orele 09:00 -11:00, organizatorii anunțând că sunt disponibile 100 de locuri. Startul curselor va fi diferențiat, pe categorii de vârstă, începând cu ora 11:00. Copiii pot fi înscriși pe baza carnetului de elev (acolo unde este cazul), de către un adult însoțitor, respectându-se reglementările în vigoare privind contextul pandemiei generate de Covid-19.

În jurul orei 17:00, ora la care este prevăzură trecerea Turului Ciclist al Sibiului în Blaj, toți participanții sunt invitați în Piața 1848, pentru a asista la momentul în care cicliștii profesioniști își vor face apariția la Blaj. Ei se vor întoarce apoi pe Câmpia Libertății, unde, de la ora 18:00, va avea loc premierea câștigătorilor curselor KIDS RACE. Toți copiii participanți și câștigătorii categoriilor vor fi recompensați de către partenerii și sponsorii evenimentului.

„Mulțumim partenerilor noștri, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BLAJ și TURUL CICLIST AL SIBIULUI și sponsorilor APIDAVA, DECATHLON, BOROMIR și ALEXANDRION GRUP”, se arată în comunicatul ACS Running&Cycling Club Blaj.

Turul Ciclist al Sibiului se va desfășura în perioada 3-6 iulie, iar etapa a treia (ultima) va trece și prin municipiul Blaj, unde revine după patru ani. Este vorba despre o etapă care se va desfășura marți, 6 iulie, pe un traseu de 226 de kilometri, pe ruta Sibiu - Mediaș - Blaj - Sibiu. Ora estimată pentru trecerea Turului Ciclist al Sibiului prin municipiul Blaj este 17:45, când va avea loc un sprint intermediar în centrul orașului.

Nicu Goga

11.06.2021.