Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: două noi cazuri de Covid-19 raportate vineri; incidența urcă la 1,64 (34 cazuri active)

Două noi cazuri de coronavirus au fost raportate vineri, 16 octombrie, în municipiul Blaj. Alte trei cazuri au fost confirmate în comunele din zona Blajului, două la Valea Lungă și unul la Crăciunelu de Jos. Cu 34 de cazuri înregistrate în perioada 2-15 octombrie, municipiul Blaj are o incidență de 1,64 cazuri active la mia de locuitori, în creștere față de ziua precedentă, când aceasta a fost de 1,60. În comunele din zona Blajului, doar Cergău Mare a depășit incidența de 1, cele două cazuri raportate joi ducând această valoare la 1,24.

Toate instituțiile de învățământ din Blaj rămân în scenariul galben, hibrid, al desfășurării activității, în timp ce în comunele din zonă, cu excepția comunei Cergău Mare, activitatea se desfășoară conform scenariului verde, incidența cazurilor fiind sub 1. Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, restaurantele și cafenelele își vor reduce capacitatea de la 50% la 30% atunci când incidența în localitate este situată între 1,5 și 3 cazuri active la mia de locuitori.

În județul Alba, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 133 de cazuri noi de Covid-19, potrivit datelor transmise vineri, 16 octombrie, de către Direcția de Sănătate Publică Alba. Cele mai multe cazuri noi au fost anunțate la Alba Iulia (32), Vințu de Jos (19), Sebeș (13), Ocna Mureș (11) și Aiud (10). 24 din cele 133 de cazuri nou identificate au fost depistate în cadrul a două noi focare izbucnite în două centre rezidențiale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice de pe raza județului Alba. Conform informațiilor publicate de presa județeană, cele două focare noi sunt la Vințu de Jos și la Alba Iulia.

În județul Alba, de la începutul pandemiei, 3.133 persoane pozitive s-au infectat cu Covid-19. Dintre acestea, 1.486 persoane s-au vindecat, iar 96 de pacienți diagnosticați cu coronavirus au decedat. Joi, în județul Alba au fost prelucrate 1.436 probe, record de teste prelucrate într-o singură zi in județ. Numărul total de teste efectuate până în prezent a ajuns în județ la 91.010.

Nicu Goga

16.10.2020.