Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: incidența cazurilor de coronavirus a scăzut la sub două cazuri la mia de locuitori

Pentru prima dată în ultimele trei luni și jumătate, incidența cazurilor de coronavirus a scăzut la Blaj la sub două cazuri la mia de locuitori. Vineri, 8 ianuarie, la Blaj a fost raportată o incidență a cazurilor de coronavirus de 1,88 cazuri active la mia de locuitori. Incidența cazurilor de Covid-19 a depășit două cazuri la mia de locuitori, la Blaj, în data de 20 octombrie, când a fost de 2,02 cazuri active la mia de locuitori. Cea mai mare rată, de 12,46 cazuri active la mia de locuitori, a fost atinsă în data de 25 noiembrie 2020, în momentul acela municipiul Blaj fiind în carantină.

În perioada 25 decembrie 2020 - 7 ianuarie 2021 au fost înregistrate, la Blaj, 39 de cazuri active de Covid-19. În ultimele 24 de ore, în municipiul nostru au fost raportate două noi cazuri de coronavirus. Alte trei cazuri noi au fost înregistrate în comunele din zona Blaj, câte unul la Bucerdea Grânoasă, Cetatea de Baltă și Jidvei.

De la începutul anului 2021, în municipiul Blaj au fost raportate 20 de cazuri de coronavirus, ziua de 2 ianuarie fiind singura în care nu au fost înregistrate cazuri noi de coronavirus în orașul nostru.

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost raportate 55 de noi infectări, din 754 de teste efectuate. Cele mai multe s-au înregistrat la Alba Iulia (14) și Ocna Mureș (7). De la începutul pandemiei, în județul Alba au fost înregistrate 12.784 cazuri de coronavirus. 11.666 de persoane s-au vindecat, iar 336 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 au decedat, în ultimele 24 de ore nefiind înregistrat nici un deces al vreunui pacient infectat cu coronavirus. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 145.065, informează Direcția de Sănătate Publică Alba.

Nicu Goga

08.01.2021.