Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: lucrările de modernizare a cartierului de locuințe de la Chereteu vor începe luna viitoare

Marți a fost semnat contractul de execuție pentru construirea străzilor și a rețelei de canalizare din cartierul Chereteu. Lucrările vor costa aproape 5 milioane de lei (fără TVA) și vor începe în luna martie. Autoritățile estimează că acestea se vor finaliza până la finalul acestui an.

În cadrul acestui proiect, în noul cartier de locuințe de la Chereteu, va fi introdusă canalizarea menajeră și pluvială, vor fi construite și asfaltate 5 străzi, în lungime totală de 2.1 km, toate dotate cu trotuare pavate, în suprafață totală de 2.800 mp.

Este o investiție pe fonduri europene nerambursabile, din bugetul alocat Regiunii Centru, prin POR, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții în Municipiul Blaj” - Axa prioritară 13.

Construirea străzilor și a rețelei de canalizare din cartierul Chereteu face parte dintr-un proiect mai amplu, „Îmbunătățirea calității vieții în Municipiul Blaj”, care mai are în vedere modernizarea, reabilitarea și extinderea infrastructurii rutiere în cele mai aglomerate cartiere de locuințe colective din municipiul Blaj, respectiv Eroilor, Gării și Andrei Mureșanu, și construirea, în centrul orașului, a noii Biblioteci Municipale, în suprafață de 1.983 mp.

În total, este vorba despre reabilitarea și modernizarea unei infrastructuri rutiere în lungime de 4,742 km, un spațiu urban reabilitat în suprafață de 41.111,48 mp. Valoarea totală a întregului proiect este de aproape 29 de milioane de lei, cu termen de finalizare în anul 2023.

Nicu Goga

03.02.2021.