Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Nouă noi cazuri de Covid-19 raportate joi, alte nouă cazuri înregistrate în comunele din zonă

Nouă noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore la Blaj, potrivit datelor transmise, joi, de Direcția de Sănătate Publică Alba. Alte nouă cazuri au fost raportate în comunele din zona Blaj: patru la Cenade, două la Valea Lungă și câte unul la Bucerdea Grânoasă, Cetatea de Baltă și Șona.

Cu 234 cazuri active (14 mai puține față de raportarea de miercuri), înregistrate în perioada 5 - 18 noiembrie, municipiul Blaj a ajuns la o rată de infectare de 11,26 cazuri la mia de locuitori, în scădere față de cea înregistrată în ziua precedentă (11,93). În comunele din zona Blajului, incidența cazurilor de coronavirus este următoarea: Bucerdea Grânoasă - 9 cazuri (3,93), Cenade - 7 cazuri (7,01), Cergău - 8 cazuri (4,91), Cetatea de Baltă - 5 cazuri (1,62), Crăciunelu de Jos - 8 cazuri (3,73), Jidvei - 4 cazuri (0,75), Sâncel - 12 cazuri (4,58), Șona - 15 cazuri (3,41) și Valea Lungă - 23 cazuri (7,20).

În ultimele 24 de ore, în județul Alba au fost raportate alte 198 de noi infectări, din 728 teste efectuate. Cele mai multe cazuri au fost anunțate la Alba Iulia (71), Aiud (18), Sebeș (17) și Cugir (14). De la începutul pandemiei, în județul Alba au fost înregistrate 8.550 de cazuri de coronavirus. 5.631 persoane s-au vindecat, iar 223pacienți diagnosticați cu Covid-19 au decedat. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 118.002, informează Direcția de Sănătate Publică Alba.

Alte 10.108 de cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, când au fost făcute 36.963 de teste. Bilanțul a ajuns la 393.851 de cazuri, potrivit datelor furnizate joi de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au înregistrat alte 167 de decese, în timp ce la ATI sunt internați 1.131 de pacienți. Până joi, 19 noiembrie, 9.596 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.447. Dintre acestea, 1.131 sunt internate la ATI.

În ultimele 24 de ore, 168 de persoane din județul Alba au fost depistate că nu purtau mască de protecție sau o purtau necorespunzător, 110 persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea și o persoană care nu a respectat măsura carantinării. În filtrele constituite la intrările/ieșirile celor șase localități carantinate (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud), precum și pe raza acestora, au acționat 159 de forțe de ordine care au controlat 5.708 de persoane și 4.567 de autovehicule. Au fost depistate și sancționate 105 persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 13.500 de lei, informează Inspectoratul Județean de Poliție Alba.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Au continuat și controalele pe timp de noapte și s-a acționat în filtre amplasate la intrarea în/ ieșirea din cele 6 localități carantinate.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 246 de polițiști și polițiști locali, alături de lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 38 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 460 de mijloace de transport, din care 87 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 4.766 de persoane.

Echipele de control au depistat și sancționat 168 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, una care nu a respectat măsura carantinării și 110 care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 13.500 de lei.

În filtrele constituite la intrările/ieșirile celor 6 localități carantinate (Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud), precum și pe raza acestora, au acționat 159 de forțe de ordine care au controlat 5.708 de persoane și 4.567 de autovehicule. Au fost depistate și sancționate 105 persoane care nu au putut justifica motivul deplasării, în conformitate cu noile restricții de circulație.

Solicităm cetățenilor să țină cont de faptul că, în intervalul orar 06:00 – 22:00, în interiorul zonei carantinate, se poate circula doar în anumite situații prevăzute de actul normativ, printre care amintim deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanță, deplasarea în scopul donării de sânge, în scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietății sau pentru alte motive justificate cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie.

În intervalul orar 22:00 – 06:00 este permisă circulația persoanelor numai în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, respectiv pentru deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie.

La solicitarea forțelor de ordine, cetățenii trebuie să prezinte adeverința de serviciu sau declarația pe proprie răspundere.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura olografă a declarantului.

Declarația poate fi prezentată în format letric (suport hârtie) sau pe un dispozitiv electronic. (ex telefon, tabletă).

Nicu Goga

19.11.2020.